Obavijesti

Show

Komentari 101

Zvijezde koje 'muljaju': Lažni život na društvenim mrežama

Zvijezde koje 'muljaju': Lažni život na društvenim mrežama
6

Nakon što je svjetlo dana ugledao Mačkov 'Photoshop put oko svijeta u 80 filtera', postavlja se pitanje jesu li objave kojima nas poznati časte istinite ili 'filtrirane'

VIDEO

Marko Grubnić (33) uhvaćen je u nestašnom hobiju. Naime, izgleda da se 'Modni Mačak' digitalno dodao na nekoliko fotografija u velikim svjetskim gradovima poput Dubaija i New Yorka, a jedan od dokaza je fotografija luksuznog restorana u New Yorku na kojoj se Grubnić čudom pojavio. Isto tako, uhvaćen je u krađi tuđih fotografija koje potpisuje kao svoje.

POGLEDAJTE VIDEO: Grubnić o instaaferi

Pokretanje videa...

24sata 01:24

Navedena situacija itekako potiče na razmišljanje o tome koliko zapravo ima istine u objavama raznih zvijezda i zvjezdica koje se na društvenim mrežama uglavnom predstavljaju kao osobe savršenog izgleda, raspoloženja i/ili života.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako se čini da je Grubnićev nestašluk iznimka, čini se da je on ipak pravilo. Naime, 'Mačak' nije prva, a definitivno nije ni jedina slavna osoba koja je 'muljala' na društvenim mrežama.

Španjolska glumica Anna Allen (33) očito je oduvijek htjela blistavu karijeru u Hollywoodu, ali joj to dosad nije uspjelo. Ipak, nije dopustila da je sitnica poput toga što nikada nije glumila u nekom holivudskom filmu ili poznatoj seriji spriječi da se svojim fanovima pohvali kako gradi uspješnu svjetsku karijeru.

Instagram

Tako je njezinih 22 tisuće pratitelja na Instagramu moglo vidjeti kako se zabavljala na protekle dvije dodjele nagrada Oscar, a uz to se pohvalila i kako je kao gostujuća zvijezda glumila u serijama 'Teorija velikog praska' i u BBC-jevoj mini-seriji 'Emma'.

To je sve bila laž u kojoj je Anna ulovljena. Naime, španjolski mediji su nakon detaljnijeg pregleda njezinih fotografija shvatili kako niti jedna nije zapravo njezina, već da se ona Photoshopom dodavala na tuđe 'fotke'. Ubacila se na fotografiju na kojoj izgleda kao da pozira pokraj velike statue Oscara, a godinu ranije je bila čak i hrabrija pa je svoje lice stavila umjesto lica žene koja je uistinu pozirala na crvenom tepihu prije dodjele.

Isto tako, uoči lanjske dodjele Oscara objavila je 'fotku' pozivnice, koju je zapravo ukrala s Instagram profila Lupite Nyong'o, a najviše je 'pljačkala' profil glumice Sophije Bush. Nakon što je otkrivena njezina prevara, Anna je ubrzo obrisala svoj profil na Instagramu.

Instagram

Photoshopom se malo 'zaigrala' i Maja Šuput (36). Pjevačica u posljednje vrijeme ponosno ističe svoju stražnjicu za koju kaže kako se dobro uznojila trenirajući. Ipak, izgleda da je Maja početnica u Photoshopu pa je njezin pokušaj napumpavanja pozadine krenuo po zlu. Naime, nije ni primijetila da je osim tijela, na jednoj slici iz Dubrovnika, izobličila i porušila kuće u pozadini slike.

Ipak, Majin Photoshop promašaj je 'mala beba' prema 'vratolomijama' koje su na društvenim mrežama izvodile svjetski poznate face.

Khloe Kardashian (31) za Dan zahvalnosti pohvalila se svojim kulinarskim umijećem, ali čini se da baš i nije neka kuharica jer su pite sa slike identične onima koje nudi jedna slastičarnica iz Los Angelesa.

Ni njena sestra Kim (35) nije uvijek sasvim iskrena. Ona je u travnju 2014. godine bila na Tajlandu i objavila fotografiju predivne plaže za koju nikada nije navela da nije njena. Riječ je u fotografiji koja se pojavljuje među prvima kada na Google Imageu upišete pojam 'plaže na Tajlandu'.

- Novi avion kao božićni poklon. Predivan je - napisao je pjevač Justin Bieber (21) u prosincu 2014. uz fotku na kojoj se nalazi u privatnom avionu. Ipak, zaboravio je napomenuti kako je avion zapravo unajmljen, a ne njegov.

Screenshot

P Diddy (45) poslužio se tuđim fotografijama. On je u kolovozu 2014. objavio uvećanu fotografiju pomrčine Sunca u Los Angelesu i uz istu dodao hashtag #DiddyView. Problem je bio u tome što je istu 'fotku' dva tjedna ranije objavio jedan fotograf.

Kći milijardera Donalda Trumpa također se malo 'zaigrala' s objavama na društvenim mrežama. Ivanka Trump (33) u rujnu prošle godine objavila je svoju fotografiju uz koju je napisala kako ide na 'spoj' sa svojom 'ljubavi'. Istu večer viđena je u Kaliforniji na političkoj debati u kojoj je sudjelovao njen otac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'