Komentari 0

Smjeli dizajn upotpunjen energetskom efikasnošću

Smjeli dizajn upotpunjen energetskom efikasnošću

Odabir klima uređaja za interijer koji ste uredili do posljednjeg detalja predstavlja velik izazov za svakog investitora. Kod izbora unutarnje jedinice najčešći je problem njihov izgled

Često se dešava da su investitori primorani izabrati model koji estetski nikako ne zadovoljava njihove potrebe prvenstveno zbog malene ponude klima uređaja kod kojih je naglašen faktor estetike.

Rješenje ovoga problema dolazi u vidu dvije nove jedinice japanskog proizvođača Toshiba. Modeli Suzumi Plus i Daiseikai 6.5 potpuno su nove, tehnološki napredne i najvažnije, izuzetno atraktivne jedinice. Oba je modela moguće naručiti u bijeloj i srebrnoj boji a svojom će pojavom služiti kao ukras na zidu vašeg interijera.

Uređaji su opremljeni naprednim filterskim sustavima koji u potpunosti uklanjaju štetne čestice prljavštine, peludi, plijesni, virusa i bakterija iz zraka. IAQ filterski sustav poboljšava kvalitetu zraka uz pomoć srebra i enzima mliječne kiseline uz pomoć kojeg mogu absorbirati dim, paru i neugodne mirise iz prostorije. Plasma filterski sustav elektricitetom zaustavlja 99% čestica prašine i prljavštine te ih eliminira u samoj jedinici. Model Daiseikai 6.5 opremljen je i ionizatorom zraka koji ispušta do 35.000 negativno nabijenih iona po cm³ zraka, osiguravajući kvalitetu zraka u prostoriji koja se može usporediti s onom u blizini vodopada ili šumskog zraka.

Oba modela spadaju u grupu visoko efikasnih uređaja koje karakterizira COP od 5,1 (Daiseikai 6.5), odnosno 4,27 (Suzumi Plus). Dostupni su u izvedbama jačine od 2,5 do 6,0 kW čime će zadovoljiti i najzahtjevnije investitore. Područje rada koje se proteže od -15 °C do +24 °C u grijanju i -10 °C do +46 °C u hlađenju jamči njihovu iskoristivost bez obzira na vanjsku temperaturu.