Obavijesti

Smršavite i dovedite tijelo u fit formu uz kardio trening

Smršavite i dovedite tijelo u fit formu uz kardio trening
1

Za fit formu i zdravlje neophodno je redovito vježbanje. Kako to postići, pročitajte u vodiču o kućnom vježbanju na traci za trčanje.

Trčanje je naučinkovitija fizička aktivnost za sagorijevanje masnih naslaga, a brzo trčanje povećava potrošnju kalorija za oko 30%. Traka za trčanje odličan je izbor za oponašanje fizičke aktivnosti u prirodi. Važno je da za izvođenje vježbi na traci za trčanje nemate tegobe s koljenima, kukovima ili leđima – u takvim uvjetima traku biste trebali izbjegavati..

Ako ste početnik, trening započnite s laganim hodanjem po traci brzinom do 7-8 kilometara na sat, a nakon nekoliko minuta pomalo povećavajte nagib sve do 5 stupnjeva. 

Za vrijeme treninga u trajanju od 30 minuta, svake 2-3 minute naizmjenično smanjujte i povećavajte nagib, a zadnjih 5 minuta postepeno regulirajte i smanjujte brzinu hodanja radi hlađenja i opuštanja tijela. Nikako nemojte raditi prevelike korake, već radije povećajte broj vaših koraka ako želite ubrzati i pojačati trening.

Ako trčite laganijim tempom, u tom slučaju trebate povećati trajanje treninga na minimalno 45 minuta kako bi se ubrzao metabolizam i kako bi vaš organizam trošio kalorije i topio masne naslage.

Brza trčanja u trajanju od 20 do 30 minuta izvrsna su za veliku potrošnju kalorija. Na traci trčite brzim tempom na većim udaljenostim kako biste potrošili više kalorija nego sporim, a dužim trčanjem.

Još učinkovitiji trening je onaj u intervalima laganog hoda i brzog trčanja. Nakon zagrijavanja trčite velikim intenzitetom 2-3 minute, a zatim 1 minutu hodajte i tako naizmjenično kroz cijeli trening. Na ovaj ćete način sagorijeti najviše kalorija i postići da se kalorije troše i nakon završetka treninga – što je svakako cilj svakog treninga.

Na Mondu izaberite Xplorer trake za trčanje po cijeni već od 1.799,99 kn, iskoristite ekskluzivno sniženje i započnite svoj trening već danas. 

Napomena: Na Mondo Internet Supershopu možete plaćati svim karticama (American Express i Diners do 12 rata), pouzećem ili općom uplatnicom (internet bankarstvom). Cijena dostave je 30 kn, dok je za narudžbe preko 700 kn dostava besplatna. Rok dostave je 1-3 radna dana. Za dodatne informacije kontaktirajte nas na besplatni telefon 0800/4468 ili na info@mondo.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.