Obavijesti

Smršavite i dovedite tijelo u top formu uz kardio trening

Smršavite i dovedite tijelo u top formu uz kardio trening
4

Za top formu i fit tijelo neophodno je redovito vježbanje. Kako to postići, pročitajte u kratkom vodiču za kućno vježbanje na sobnom biciklu i traci za trčanje.

Ukusne i kalorične blagdanske gozbe su iza nas, a sada je vrijeme za tjelesnu aktivnost koja će tijelo dovesti u fit formu. U tome će vam pomoći sprave za vježbanje u vlastitom domu koje su sve popularnije. Osim što štede vaše vrijeme i novac, najjednostavniji su način za održavanje zavidne tjelesne kondicije i fit forme. U borbi protiv suvišnih masnih naslaga neophodni su kardio treninzi koje možete odraditi na traci za trčanje ili sobnom biciklu.

Bicikliranjem do zavidne forme

Jedan od odličnih načina za topljenje masnih naslaga je sobni bicikl koji će pružiti idealan trening onima koji imaju problema s koljenima. Veoma je praktična sprava uz koju možete pratiti omiljene serije i emisije, a istovremeno mršaviti. Današnji moderni modeli uključuju i bicikle s naslonom koji su izvrsni za starije osobe i one s tegobama u leđima jer će omogućiti pravilan položaj tijela. 

Vrste treninga na sobnom biciklu su aerobni i intervalni. Aerobni trening trebao bi trajati 20-30 minuta sa oko 65% srčanog ritma, što je optimalna razina srčanog ritma za sagorijevanje masnih naslaga i čime ćete otopiti oko 250 kalorija (ovisno o vašoj težini). Ako niste u tjelesnoj formi, povećajte trajanje treninga, a smanjite srčani ritam. 

Najbolji način za topljenje masnih naslaga je intervalni trening koji uključuje kratko i lagano zagrijavanje te izmjenu jakog i slabog pedaliranja. Na ovaj ćete način sagorijeti i do tri puta više kalorija i prije otopiti masne naslage. Prema nekim istraživanjima kratki i intenzivni trenizi mogu vam donijeti beneficije kao i laganiji višesatni treninzi.

Trčite u vlastitom domu i mršavite

Trčanje je naučinkovitija fizička aktivnost za gubitak suvišnih kilograma, a brzo trčanje povećava potrošnju kalorija za oko 30%. Ako trčite laganijim tempom, u tom slučaju trebate povećati trajanje treninga na minimalno 45 minuta kako bi se ubrzao metabolizam i kako bi vaš organizam trošio kalorije i topio masne naslage. Brza trčanja u trajanju od 20 do 30 minuta izvrsna su za veliku potrošnju kalorija. Na traci trčite brzim tempom na većim udaljenostima kako biste potrošili više kalorija nego sporim, a dužim trčanjem.

Još učinkovitiji trening je onaj u intervalima laganog hoda i brzog trčanja. Nakon zagrijavanja trčite velikim intenzitetom 2-3 minute, a zatim 1 minutu hodajte i tako naizmjenično kroz cijeli trening. Na ovaj ćete način sagorijeti najviše kalorija i postići da se kalorije troše i nakon završetka treninga.

Ostanite fit i mršavite uz Mondo! Iskoristite ekskluzivne cijene na našem tržištu i uštedite čak do 1.700,00 kn, a sve to za već od samo 249,99 kn/mj.

Napomena: na Mondo Internet Supershopu možete plaćati svim karticama (American Express i Diners do 12 rata), pouzećem ili općom uplatnicom (internet bankarstvom). Cijena dostave je 30 kn, dok je za narudžbe preko 700 kn dostava besplatna. Rok isporuke je 1-3 radna dana. Za dodatne informacije kontaktirajte nas na besplatni telefon 0800/4468 ili na info@mondo.hr

Mondo pratite na Facebooku, Twitteru i Google Plusu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.