Sport

Komentari 13

A. Kostelić kod Kosor pričao o kontroli neprijatelja i avionima

A. Kostelić kod Kosor pričao o kontroli neprijatelja i avionima

'Nemoguće je napraviti tvornicu aviona, a ne jedan mali potez. Veliki kristalni globus oduzeti velikim nacijama iz ruku je nemoguće kao da napravimo tvornicu aviona'

Ante i Ivica Kostelić bili su na primanju u Banskim dvorima, a domaćica je bila premijerka Jadranka Kosor. Kad je došlo vrijeme za govore, osebujan nastup imao je Ante.

- Ovakav uspjeh može poslužiti kao primjer sudbine malog naroda. Naš narod se mora održati ako želi ostaviti trag svog imena i identiteta. Moramo se dokazivati više nego veliki narodi - počeo je Gips pa nastavio:

- Živimo u svijetu u kojem ne možemo raditi što hoćemo, ali treba se znati granica i pomicati je. Ne smijemo dozvoliti da nas netko previše kontrolira. I nas su pokušali kontrolirati, ali mi smo zaobišli prepreke jer ako nas drugi kontroliraju, onda ćemo raditi što drugi žele. Mi smo uspjeli kao obitelj jer je to jedina stvar koju kontroliramo sami - raspričao se Ante pa spomenuo i Vladu:

- Znam da su ova naša sadašnja Vlada, ali i buduće i prošle radile u okolnostima koje su često kontrolirane. Ne znam od koga, netko će reći, od vanjskih neprijatelja, ne znam, bilo koga.

Promijenio je temu pa rekao kako smatra da se u Zagrebu može napraviti 'poštena' žičara.

- Nemoguće je napraviti tvornicu aviona, a ne jedan mali potez. Veliki kristalni globus oduzeti velikim nacijama iz ruku je nemoguća misija kao da sad napravimo tvornicu aviona ovdje - zaključio je Ante kojeg je Kosor 'potapšala' i rekla kako podržava sve što je rekla te dodala da će razmotriti inicijativu o žičari.

Najčitaniji članci