Obavijesti

Sport

Komentari 8

A sad Norveška: Ovo je bilo za infarkt, ma igrale bi i u mraku

A sad Norveška: Ovo je bilo za infarkt, ma igrale bi i u mraku
4

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija pobijedila je u ponedjeljak Rumunjsku i tako se plasirala u četvrtfinale SP-a. Ujedno su izborile kvalifikacije za OI u Londonu

VIDEO

Neizmjerno sam sretan, utakmica je bila infarktna. Gubili smo, vratili se, a onda je nestalo struje, pa su one opet povele, a mi se na kraju vratili. Sreća nas je pomazila ovaj put. Ma, velika je stvar igrati kvalifikacije za Olimpijske igre, u jednom dahu ispričao je sinoć izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga.

Hrvatske rukometašice pobijedile su u osmini finala SP-a u Brazilu jaku Rumunjsku 28-27 i samim plasmanom u četvrtfinale izborile kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu. Kao što je izbornik i opisao, utakmica je doista bila infarktna, prepuna preokreta, s pauzom od 20-ak minuta zbog nestanka struje koju su bolje iskoristile Rumunjke. No time je pobjeda još i slađa, pogotovo ako se zna da je plasman među osam i bio cilj ove reprezentacije.

- Očito je tako trebalo biti, dramatično i šokantno. Ali ipak je na kraju sve došlo na svoje. Pobjedu je na kraju donijela čvrsta kontakt igra u obrani. 

Nismo vikali na cure u poluvremenu, dogovorili smo se da igraju čvrstu obranu i to je to, kaže Canjuga

U četvrtfinalu čeka nas strašna Norveška, europski prvak i branitelj svjetskog srebra. S najboljom reprezentacijom na svijetu igramo u srijedu najvjerojatnije u 20.15 po hrvatskom vremenu.

- Protiv Norveške ćemo igrati neopterećeno pa kako prođe prođe. Mi smo svoje napravili, u kvalifikacijama smo za OI. Pokušat ćemo se maksimalno oporaviti i pripremiti za jaku Norvešku - zaključio je Canjuga.

Prvo poluvrijeme obilježila je loša hrvatska obrana, no u drugom dijelu dame u kockastom su posložile i to i sve je bilo otvoreno za veliku pobjedu.

- Malo nam je obrana štekala, a inače nam je bila najbolje oružje. U drugom poluvremenu smo i to popravila i na kraju došle do velike pobjede - Kristina Franić.

Odigrale smo jako dobru i tešku utakmicu i napokon smo mi dobili u takvom rasponu, kaže Dijana Jovetić

Koliko je ova pobjeda velika objasnila je naša kapetanica i najiskusnija igračica.

- Utakmica je trajala duže no ikad, ni sama ne vjerujem da je gotova. Taj nestanak struje nam je prekinuo seriju, ali dobro je i ovako, još je slađe. Norveška je apsolutni favorit, mi u toj utakmici nemamo što tražiti. Možda grubo zvuči, no to bi mogla biti i dobra stvar. Napravile smo veliki rezultat i ovako jer pobijedili smo veliku Rumunjsku i plasirali se u kvalifikacije za OI - kaže Miranda Tatari.

Već spomenuti nestanak zaustavio je hrvatski uragan u drugom dijelu. I upravo je taj mrak vratio Rumunjke u igru.

- Taman smo krenuli nekom uzlaznom putanjom i onda nestane struje. Molile smo samo neka što brže upale to svjetloili da nam daju da igramo u mraku - smijala se Jelena Grubišić.

Znamo sve o Norveškoj, ali mi se nikoga ne bojimo ako ćemo igrati sa srcem kao danas, kaže Nikica Pušić

Najbolja hrvatska rukometašica Andrea Penezić i na ovoj je utakmici zabila najviše, čak šest golova bez obzira na 'flaster' tijekom gotovo cijelog drugog poluvremena 

- Osjećaj je odličan. Stvarno smo dale sve od sebe i poslužila nas je malo i sreća. Preokrenule smo rezultat u drugom dijelu i napokon pobijedile tu strašnu Rumunjsku. Igramo u četvrfinalu protiv trenutačno najbolje ekipe na svijetu, mislim da im samo ova medalja nedostaje. One ulaze s većim pritiskom u utakmicu, no mi ćemo dati sve od sebe pa neka pokažu da su bolje od nas - zaključila je Penezić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu