Obavijesti

Sport

Komentari 12

Aco: Dobro da je nogomet sad pa mi možemo raditi u miru

Aco: Dobro da je nogomet  sad pa mi možemo raditi u miru
4

Nećemo se razbacivati euforijom ni najavljivati rezultate nego učiniti sve da u Torinu izgledamo kao prava momčad koja će se boriti za odlazak u Rio, rekao je Aco petrović na okupljanju

VIDEO

Apsolutno sam spreman, dugo sam razmišljao o ovom danu, prepun sam adrenalina i radostan jer su me svi razgovori s igračima uvjerili da svi dolaze željni i spremni, rekao je Aco Petrović na okupljanju košarkaške reprezentacije, koja je otputovala u Sv. Martin na Muri na prvi dio priprema.

U Torinu će se Hrvatska početkom srpnja boriti za jedno mjesto koje vodi na Olimpijske igre u Riju. Prije osam godina je pod vodstvom Jasmina Repeše naša reprezentacija na sličnom turniru u Ateni izborila Igre u Pekingu. Ovaj put na klupi je Aco, koji posljednje dvije godine nije bio trener nego ključni operativac Cibone u procesu spašavanja kluba. Možda ga je baš to iskustvo malo i karakterno promijenilo jer stari je Aco na klupi najbolje funkcionirao stvarajući euforiju. A sad...

- Nećemo se razbacivati euforijom ni najavljivati rezultate nego učiniti sve da u Torinu izgledamo kao prava momčad koja će se boriti za odlazak u Rio. Ide nam u prilog i to što je fokus javnosti na nogometu, pa ćemo se u miru moći zatvoriti u dvoranu i raditi - rekao je izbornik.

Iz hotela Panorama autobus s igračima i stožerom otišao je na Mirogoj na grob Dražena Petrovića, dan nakon 23. godišnjice tragične smrti, a zatim produljio u Sv. Martin. Za početak je Aci na raspolaganju 11 od 16 igrača s popisa. Šariću, Simonu, Radoševiću i Hamiltonu još nije završila sezona, a Žižića muči ozljeda gležnja te će se priključiti naknadno.

- Nadam se da ćemo dolazak preostale četvorice uspjeti iskoordinirati da bude 15. lipnja, da ne moram svakome pojedinačno objašnjavati na čemu smo dosad radili. No već je spremna knjiga u kojoj stoji sve što ćemo igrati, i oni koji se kasnije priključuju dobit će je na mail - rekao je izbornik mašući pozamašnim buntom papira.

- Simon je tu najmanji problem, njemu toliko fali uspjeh s reprezentacijom, a ovo mu je možda zadnji vlak. On bi došao i pješke - dodao je.

Iz Sv. Martina reprezentacija će na drugi dio priprema u Istru, na kojem će odigrati tri pripremne utakmice (dvije protiv Kanade te protiv Češke), a onda se vraća na krajnji sjever Hrvatske, odakle kreće u Torino.

Uspije li se Hrvatska plasirati u Rio, to će svim igračima biti prve Olimpijske igre. Osim kapetanu Roku Ukiću, koji pamti uspjeh iz Atene.

- Drukčije je tamo bilo, prvenstveno sustav jer su na Igre išle tri reprezentacije. Onda je i košarka imala još lošiji status, nije bilo ni televizijskog prijenosa, nitko nije vjerovao u nas... Na pripremnom Acropolis kupu pogubili smo sve živo, Nikša Prkačin je ganjao pola stožera po Ateni, ali skupili smo se i prošli dalje - prisjetio se Ukić, koji vjeruje da će mladenački zanos igrača poput Šarića i Hezonje biti dodatna snaga reprezentacije.

- Bio sam oduševljen kad smo dobili još jednu priliku za plasman na Olimpijske igre. Nakon Eurobasketa i onako blesavog ispadanja stvarno sam se loše osjećao, i zbog nas i zbog cijele Hrvatske. Ali ne treba ništa posebno mijenjati, s Perasovićem je bilo super, šteta što nije mogao nastaviti, ali i Aco je odličan trener. Ma samo trebamo imati pravi pristup - rekao je Hezonja, kojem je ovo već treće ljeto u reprezentaciji. 

Sad će konačno imati ulogu kakvu želi.

- I prvi put sam htio biti glavni, odlučivati, ali sad kad sam u ovakvoj situaciji može biti samo bolje. Mogu pomoći i na mjestu playmakera ako zatreba, iako imamo dva Roka, Simona, a možemo kreirati i Šarić i ja. Igrao sam ove sezone to i u Orlandu, ali i u mlađim kategorijama - kaže Hezonja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige