Obavijesti

Sport

Komentari 18

Aco je otpisao Tomića: Hezonja me najviše brine, to je problem

Aco je otpisao Tomića: Hezonja me najviše brine, to je problem
3

Po četvrti puta sam na najdražoj trenerskoj klupi. Neću reći da je cilj medalja, ali želim da budemo pravi, besprijekorni u igri i ponašanju, i onda možemo daleko dogurati, rekao je Aco Petrović

VIDEO

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović u srijedu je predstavio plan priprema za ovogodišnji Eurobasket, koji se održava od 31. kolovoza do 17. rujna.

Na pripremama će sudjelovati 16 igrača, a njih 12 će putovati na EP.

Babo i Dario lideri

Pripreme počinju 20. srpnja u Svetom Martinu i odvijat će se u dva ciklusa. Reprezentacija će sudjelovati na tri pripremna turnira i na njima će igrati protiv Francuske, Litve, Slovenije i Ukrajine.  

- Po četvrti puta sam na najdražoj trenerskoj klupi. Neću reći da je cilj medalja, ali želim da budemo pravi, besprijekorni u igri i ponašanju, i onda možemo daleko dogurati -  kazao je Petrović na konferenciji za novinare.

Izbornik je naglasio tri prioriteta, da se zadrži kemija i atmosfera u momčadi koja je stvorena proteklog ljeta, da se zna hijerarhija u ekipi, odnosno da postoje dva lidera, Bojan Bogdanović i Dario Šarić, te da igramo dobru obranu.

Najviše me brine Hezonja

- U nokaut fazi teško ćete zabiti 15 trica, ali dobra obrana vas može odvesti do pobjede - dodao je Petrović, kojeg najviše brine minutaža Marija Hezonje u NBA ligi.

- Za Hezonju sam najviše zabrinut. On je u teškoj situaciji zbog male minutaže, a to je problem za igrača kojemu su najjače strane šut i prodor pod koš. Ne brinu me Luka Babić (Cedevita) i Darko Planinić (Gran Canaria), jer oni znaju svoju ulogu u reprezentaciji i sportska forma tu nije toliko važna.

- No, vrlo je bitno da Roko Ukić (AEK) igra najbolju sezonu u zadnjih deset godina, bitno je i da je Kruno Simon pravi kada je na terenu, da se Dario Šarić odlično prilagodio na igru u NBA ligi, te da je Bojan Bogdanović, uz Šarića, izrastao u lidera reprezentacije - kaže  Petrović.

Ne razmišljam o Tomiću

Ante Tomić, koji je prošlog ljeta zbog obiteljskih razloga i nagomilanog umora otkazao nastup za reprezentaciju, nije u planu izbornika za Eurobasket.

- Iako je Tomić još uvijek vjerojatno najbolji hrvatski centar, nema potrebe da gledamo unatrag jer smo dobro pokriveni na toj poziciji. Tu imamo Darka Planinića, Miru Bilana, Antu Žižića i Ivicu Zubca - rekao je Petrović te se osvrnuo na Dragana Bendera.

- Prošle godine smo malo znali kako možemo koristiti Bendera, ali sada nakon njegovih dobrih partija u NBA ligi jako dobro znamo što on može i za koja taktička rješenja je dobar izbor. On sa Šarićem može igrati i u paru, pa možemo reći da jako dobro stojimo na poziciji visokog krila.

Razgovarao sam i s Popovićem

Najveća boljka hrvatske reprezentacije je pozicija playmakera.

- Što se toga tiče razgovarao sam i sa Markom Popovićem (34). Sve dobre opcije dolaze o obzir, jer glavno je da reprezentacija bude kvalitetna i kompetitivna koliko god je to moguće. Također, puno nade polažem i u igru bez klasičnog playmakera, a to su prošlog ljeta dobro odradili Luka Babić i Kruno Simon - zaključio je izbornik.

Domaćini Eurobasketa su Finska, Izrael, Rumunjska i Turska.  Na EP sudjeluju 24 reprezentacije, koje su podijeljene u četiri skupine. Po četiri najbolje ekipe iz svake skupine izborit će osminu finala, a nokaut faza održat će se u Istanbulu. 

Hrvatska će u prvom krugu igrati u rumunjskom Cluju, a sa nama u skupini C su Češka, Španjolska, Crna Gora, Rumunjska i Mađarska. 

Na početku nas čekaju dva lakša protivnika, Mađarska (1. rujna) i Rumunjska (2. rujna), a potom ćemo igrati sa Crnom Gorom (4. rujna), Španjolskom (5. rujna), te Češkom (7. rujna).   

Hrvatska se u osmini finala križa sa skupinom D u kojoj se nalaze Rusija, Srbija, Latvija, Turska, Belgija i Velika Britanija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...