Obavijesti

Sport

Komentari 4

Aco objavio sastav za posljednju utakmicu na klupi Hrvatske

Aco objavio sastav za posljednju utakmicu na klupi Hrvatske

Protiv Austrije napadački moramo biti bolji, voljeli bi da igramo u ambijentu u kakvom Split igra u zadnje vrijeme i završimo "prozor" na najbolji mogući način, najavio je susret izbornik Petrović

VIDEO

Košarkašku reprezentaciju Hrvatske u nedjelju od 18 sati očekuje susret s Austrijom koju su u prošlom ogledu dobili 20 koševa razlike. Utakmica dolazi nakon pobjede u Švicarskoj u pretkvalifikacijama za EuroBasket pa se očekuje nastavak pozitivnog niza i na Gripama, gdje Hrvatska nije igrala 25 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Trening košarkaške reprezentacije 01:29

- Protiv Austrije napadački moramo biti bolji, voljeli bi da igramo u ambijentu u kakvom Split igra u zadnje vrijeme i završimo "prozor" na najbolji mogući način. Austrija ja promijenila i koncept igre i neke igrače. Vujošević nije tu i Radoš isto, ali tu su došla dvojica iz španjolske lige, Mahalbašić koji s petice jako dobro kontrolira igru i Brajković, atletski centar koji počinje u petorci Breogána. Nekad igraju i s dvije petice skupa, kao protiv Poljske. Maksimalno su podmladili momčad, agresivniji su, kvalitetniji od Austrije iz prve utakmice, ali to ništa ne mijenja. Mi igramo sat vremena iza Švicarske i Poljske pa ćemo znati i kako će se razvijati situacija - rekao je u najavi utakmice hrvatski izbornik Aco Petrović.

Zagreb: Hrvatska košarkaška reprezentacija poražena je 79:87 od Poljske u sklopu kvalifikacija za EuroBasket 2025.

Legendi hrvatske košarke bit će ovo zadnja utakmica na klupi hrvatske reprezentacije nakon čega će otići u trenersku mirovinu. Aco je objavio i popis igrača za sudar s Austrijom.

Za nastup u šestom pretkolu kvalifikacija za EuroBasket konkurirat će nova trojica Tomislav Buljan, Tomislav Ivišić i Lovre Runjić, koji su upali umjesto Antonija Jordana, Borne Kapuste i Mateja Rudana. Pridružili su se igračima koji su igrali protiv Austrije, a popis čine: Dominik Mavra, Goran Filipović, Toni Perković, Roko Badžim, Toni Nakić, Mateo Drežnjak, Dario Drežnjak, Roko Prkačin i Danko Branković.

Utakmica počinje u 18 sati, a prijenos će biti na prvom kanalu SportKluba (SportKlub 1).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"