Obavijesti

Sport

Komentari 13

Aco Petrović je opet izbornik: Trebamo kemiju u momčadi...

Aco Petrović je opet izbornik: Trebamo kemiju u momčadi...
1

Petrovića će danas potvrditi i Upravni odbor HKS-a čime će preuzeti reprezentaciju koju je vodio do posljednjeg odličja, 1995. na EP-u. Sad mu je cilj izboriti OI

VIDEO

Da nismo dobili pozivnicu za kvalifikacije za OI, bio bih za mlađeg i perspektivnog izbornika, koji bi s novom selekcijom rastao kroz dulji ciklus. Ali sad trebamo čovjeka koji je u stanju u deset dana posložiti kemiju, govorio je Aco Petrović.

Upravo će on biti “kemičar” ovog ljeta.

Stručni savjet HKS-a želio je Velimira Perasovića, no njegov klub Laboral Kutxa nije mu omogućio povratak. Nakon Perasove odbijenice počelo je lobiranje drugih kandidata, a Aco Petrović jučer je dobio povjerenje Dina Rađe i ostalih članova savjeta.

- Danas će se održati sjednica Upravnog odbora, nakon čega će biti predstavljen novi izbornik hrvatske seniorske reprezentacije - javio je Hrvatski košarkaški savez.

Iako ime službeno nije objavljeno, informacije iz prve ruke kažu da se radi o čovjeku koji je donio posljednje odličje Hrvatskoj, na EP-u 1995. godine. Sad mu je zadatak u Torinu u konkurenciji Italije, Grčke, Tunisa, Meksika i Irana izboriti mjesto na Olimpijskim igrama u Riju.

- U odnosu na kvalifikacijske grupe u Beogradu i Manili, imamo lakši put. Možemo se nositi i s Talijanima i s Grcima, bez obzira na Antetokounmpoa i sve ostale, koji su zaista dobri igrači - rekao je Petrović.

Već ima plan što napraviti, što je i logično jer kvalifikacije počinju početkom srpnja.

- Hezonja, Bogdanović i Rudež završavaju sezonu u travnju. Oni moraju dobiti program po kojem će doći spremni 25. lipnja kad počinju pripreme za ostale. S drugima neće biti problema, većina prvenstava traje do sredine lipnja, pa će doći spremni. Tad nam u deset dana ostaje samo to pitanje kemije, da posložimo odnose - objasnio je 57-godišnjak, koji je prije tri godine vodio BiH na EP-u u Sloveniji.

- Treba napraviti sve da se ova prilika iskoristi - zaključio je Aco.

Hrvatska na Igrama nije bila od Pekinga 2008.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...