Obavijesti

Sport

Komentari 44

Aco: Pobjeda koja će odjeknuti svijetom, trebaju nam još dvije

Aco: Pobjeda koja će odjeknuti svijetom, trebaju nam još dvije
11

Vidio sam da lopta neće ići na Mirotića, nego na Gasola, pa sam skočio ranije i pogodio. Osjećaj je kao da sam zabio koš za pobjedu u zadnjoj sekundi, rekao je Šarić

VIDEO

Pobijedili smo aktualne europske prvake, olimpijske doprvake i momčad koja je dominirala Europom u posljednjih deset godina, a nismo čak odigrali neku savršenu utakmicu, kazao je nakon velike pobjede nad Španjolskom u 1. kolu Olimpijskog turnira u Riju izbornik hrvatskih košarkaša Aco Petrović.

- Ovo jest velika pobjeda koja će odjeknuti svijetom, ali se ipak osjećam nekako prazan. Dobili smo momčad koja ima osam sadašnjih i dva bivša NBA igrača, iako nismo bili raspoloženi u napadu, a radili smo i tolike pogreške. Dosad je hrvatska košarkaška reprezentacija u svijetu bila prepoznata kao odlična napadačka momčad, ali ova Hrvatska u Riju igra sjajnu obranu. Mi smo limitirali Španjolce na svega 70 poena i bili smo obrambeno na razini naših Igara ovog ljeta kada smo pobjeđivali Grčku i Italiju - kazao je Petrović, koji je dodao kako će ipak trebati još dvije pobjede za četvrtfinale. 

- Naš cilj su tri pobjede u skupini i ovo je tek početak iako ćemo znati proslaviti ovu pobjedu. Slijedi nam Argentina, koja je sjajna reprezentacija i za koju će nam trebati ovakva igra kao protiv Španjolaca - zaključio je Petrović. 

- Igrali smo daleko od savršenog, ali smo zato svi dali 200 posto u ovoj utakmici. Vjerovalli smo u sebe i igrali kao momčad i to je razlog zašto smo slavili - rekao je kapetan Roko Leni Ukić, koji je utakmicu završio s osam koševa. 

Bojan Bogdanović je bio prvi strijelac Hrvatske s 23 koša, alli nakon trijumfa nije bo nimalo euforičan.

- Ovo je velika pobjeda protiv ekipe koju nismo pobjeđivala i od koje smo dosad gubili uvjerljivo. Bili smo u velikom zaostatku, ali nismo odustajali, svi smo se borili koliko smo mogli i to se isplatilo. Odlučila je naša obrana i blokada Šarića na Gasolu u zadnjoj sekundi. Sada ne želimo da nam se dogodi kao prethodnim generacijama, dobili smo velikog favorita, ali opet ćemo biti pod imperativom i pritiskom ako izgubimo sljedeću utakmicu. Argentina je sada najvažnija, ma koliko ova pobjeda nad Španjolcima bila ogromna - kazao je Bogdanović. 

Darija Šarića nije išlo tijekom cijele utakmice, postigao je svega pet poena, ali je njegova blokada na Pau Gasolu u zadnjoj sekundi će se sigurno dugo pamtiti. 

- Vidio sam da lopta neće ići na Mirotića, nego na Gasola, pa sam skočio ranije i pogodio. Osjećaj je kao da sam zabio koš za pobjedu u zadnjoj sekundi. Mene nije išlo u napadu jer nisam dobro ušao u utakmicu, nisam imao ritma, no moje koševe su nadoknadili ostali. Borili smo se iako smo puno zaostajali, a to se može samo ako smo momčad koja vjeruje u sebe. 

Kruno Simon je utakmicu završio sa 10 poena, a u zadnjim minutama imao je možda i ključnu krađu lopte i polaganje.

- Ovo je stvarno pobjeda za uživanje jer smo dvaput bili u golemom rezultatskom minusu. Ključ svega je što prije zaboravimo ovaj trijumf prrotiv Španjolaca i posvetimo se sljedećim utakmicama - kazao je Simon.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...