Obavijesti

Sport

Komentari 23

Acosty: Uživam na Maksimiru, vrijeme je da konačno dobijemo

Acosty: Uživam na Maksimiru, vrijeme je da konačno dobijemo
3

U subotu nam treba savršena utakmica protiv Dinama, samo tako ćemo nakon osam godina slaviti na Maksimiru. Put do drugog mjesta vodi preko Dinama, kaže Rijekin brzanac Maxwell Acosty

VIDEO

Odlični Brazilac Heber vjerojatno je out do kraja sezone, a kada priča o alternaciji za subotu u Maksimiru, Matjaž Kek kaže:

- Črnic lijevo ili Kvržić desno- Maxwell lijevo.

Maxwell Acosty (26) je neupitni starter, samo ozljeda ili kartoni mogu iz početnih 11 izbaciti dečka koji se na Rujevici posve potvrdio i kao nogometaš i kao čovjek.

Pa je prva tema koje će se dotaći zapravo posve udaljena od nogometa, a duboko zaronjena u Crnu kroniku. Acosty je Ganac s talijanskom putovnicom, Hajdukov napadač Said Ahmed Said je Ganac s talijanskom putovnicom, igrali su jedan protiv drugog u Serie B. Said je bio među petoricom nogometaša koje su kvazi-navijači napali u Splitu.

- Dobri smo Said i ja, čujemo se, u kontaktu smo, ali ovih ga dana nisam uznemiravao. Zna da ima moju podršku i da me može nazvati u bilo koje doba. Ne bih se upuštao u komentare oko događaja u drugom klubu no naravno da je to što se njemu i još četvorici kolega dogodilo sramotno i nedopustivo - priča Acosty.

Veselija tema je, npr., širok maksimirski travnjak.

Dušu dao za ganskog sprintera/fajtera u bijelom dresu.

- Je, uživam igrati u Maksimiru, volim takve terene, ali to je totalno nebitna činjenica i ostat će tek usputni podatak ako Rijeka tamo nastavi gubiti. Ne smijemo pogubiti ni živce, ni fokus na ono najbitnije (podsjetnik na prošlo gostovanje u Kupu i probleme sa sucom Zebecom, nap.a.). Mislim da je za subotu najvažnije upravo to: da svih 90-95 minuta ostanemo posve koncentrirani, bez i najmanjeg odmaka od dogovora i taktičkih naputaka iz svlačionice.

Taktika i tehnika... Razlika između Italije i Hrvatske?

- U Serie A (Fiorentina i Chievo) i Serie B (Crotone i Modena) nemjerljivo se više radi na taktici nego u Prvoj HNL. Ovdje su zato važnije lopta i tehnika, ali pod Matjažom Kekom se radi žestoko na jednom i drugom. I na kondiciji. Od pobjede nad Osijekom jedina negativna vijest je ozljeda Hebera, inačev treniramo odlično, a i čitamo portale, novine... Znamo koliko dugo Rijeka nije dobila Dinama u Zagrebu i stvarno je vrijeme da prekinemo taj, gotovo osam godina dug negativni niz.

Utoliko lakše jer Dinamu nedostaje 10-ak igrača?

- Ne, to nema veze. Pa igrat će Soudani, Gavranović, Ćorić... Majstori. U kojem god sastavu oni istrčali nama, da bi napokon došli do te pobjede u Maksimiru, treba: savršena utakmica. Otkad sam tu dvaput smo u Zagrebu izgubili od njih. Hoću ih pobijediti na njihovom stadionu.

Kaže šef da ćete vjerojatno na lijevu polušpicu?

- Pa dvije sam godine igrao baš tu poziciju prije dolaska na Rujevicu. Nebitno. Važna je Rijekina pobjeda. Jako nam je stalo do drugog mjesta, a put do te pozicije vodi i preko Dinama u Zagrebu. Vrijeme je da Rijeka slavi u Maksimiru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao