Obavijesti

Sport

Komentari 24

Adebayo se vratio, a LeBron 'poludio': Lakersi blizu titule

Adebayo se vratio, a LeBron 'poludio': Lakersi blizu titule

Lakersi su do kraja utakmice čuvali vodstvo, a može se reći da je utakmicu riješio Caldwell Pope koji je dvije minute prije kraja pogodio za sedam razlike. Butler je vukao Miami koliko je mogao...

VIDEO

Goran Dragić je izašao na parket prije utakmice, zagrijavao se, a onda pokazao Eriku Spoelstri da ipak neće moći igrati. Bolovi u gležnju bili su prejaki i Miami je opet u utakmicu ušao s velikim minusom. Ipak, Bam Adebayo se vratio, ali što to vrijedi kada LeBron igra kao na vrhuncu.

Lakersi su u još jednoj izvanrednoj utakmici srušili Miami 102-96, poveli 3-1 u finalnoj seriji i stigli na korak od prvog naslova nakon deset godina. 

I ovaj put je bilo jako gust do samog kraja, a sam dokaz je tome da nijedna momčad nije imala dvoznamenkastu prednost. Miami je dominirao u drugoj četvrtini kada je vukao Jimmy Butler koji ovaj put ipak nije mogao ponoviti prošlu predstavu u kojoj je utrpao 40 koševa. Lakersi su ga zatvorili zonskom obranom i ostavili na prihvatljivih 22 poena.

NBA: Finals-Los Angeles Lakers at Miami Heat

Ali onda se upalio LeBron playoff mode. Kralj je 'poludio' u drugom poluvremenu i počeo zabijati, asistirati, pojačao obranu. A posebno na početku treće četvrtine kada je povezao osam poena zaredom. To niti ne čudi jer je i sam nakon utakmice priznao da mu je ovo bila jedna od najvažnijih utakmica u karijeri.

- Osjetio sam da je ovo za mene jedna od najvažnijih utakmica karijere i samo sam htio poslati tu poruku - rekao je čovjek kojem je ovo deseto finale, ali i najposebnije. 

NBA: Finals-Los Angeles Lakers at Miami Heat

Dragić se počeo zagrijavati za utakmicu i opet je osjetio bolove pa je morao odustati, a njegova odsutnost bila je pretežak udarac za Miami.  Falio je netko tko će probiti linije, tko će preuzeti odgovornost kada ne ide Butleru. Tako su i izbacili Boston. Adebayo se vratio, odigrao 33 minute i bio izvanredan u zatvaranju reketa, ali vidjelo se da igra pod blokadama. U napadu je učinak ipak bio skromniji. 

Lakersi su do kraja utakmice čuvali vodstvo, a može se reći da je utakmicu riješio Caldwell Pope koji je dvije minute prije kraja pogodio za sedam razlike. Butler je vukao koliko je mogao, ali falilo je snage za umorni Miami koji ovaj put nije mogao protiv nevjerojatnog LeBrona koji u 35. godini igra na vanzemaljskoj razini i protiv Anthonyja Davisa koji je i ovaj put odradio svoju ulogu.

NBA: Finals-Los Angeles Lakers at Miami Heat

James je zabio 28 poena uz 12 skokova i osam asistencija, a Davis je pridodao 22 koša i devet skokova. Fantastični Butler opet je plesao na rubu triple doublea. Zabio je 22 poena, skupio deset skokova uz devet asistencija, ali ovaj put je Dragićev izostanak ipak bio presudan. 

- To je bila šahovska utakmica. Kad dođete do ove točke u svojoj karijeri, važnije je imati um na visokoj razini od fizikalija. To je najbolji dio za mene osobno, da bih mogao razmišljati kroz igru, prilagoditi se - rekao je LeBron koji je prije utakmice poslao igračima poruku da se moraju maksimalno angažirati jer je to za njega bila jedna od najvažnijih utakmica u karijeri. 

NBA: Finals-Los Angeles Lakers at Miami Heat

Bila je to prava šahovska bitka u kojoj su i jedni i drugi čekali protivničku pogrešku koja vas je mogla koštati pobjede, a šah mat napravio je LeBron. Utakmica s jakim obranama u kojoj je Miami bio u egalu do posljednje sekunde, a na kraju je presudila Jamesova inteligencija i izvrsna tranzicija koju je vukao cijelo drugo poluvrijeme.

Lakersi su na korak od onoga zbog čega su i angažirali LeBrona. A sljedeća utakmica će biti posebno emotivna. Posljednji naslov osvojili su 2010. godine kada ih je veliki Kobe Bryant predvodio protiv Orlanda, a njegovim stopama korača 'King'. Za dva dana lovit će svoj četvrti naslov, a Lakersi 17.

No nikada nemojte otpisati Miami koji je u Orlandu igrao na nevjerojatnoj razini. Možda uz dozu sreće i Dragićev povratak mogu zapapriti Lakersima u ovoj seriji. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića