Obavijesti

Sport

Komentari 96

Ademiju je derbi s Hajdukom bio posljednji? Na korak je od odlaska u kineski klub...

Ademiju je derbi s Hajdukom bio posljednji? Na korak je od odlaska u kineski klub...

Prijelazni rok u Europi završio je prije 27 dana, činilo se kako će Ademi ostati u Maksimiru i vrlo vjerojatno završiti karijeru, no želja za odlaskom bila je jača, a u međuvremenu je stigla ponuda iz Kine

VIDEO

Martin Baturina je blistao, Bruno Petković pokazao klasu, ali sve ih je, opet, zasjenio kapetan Arijan Ademi (31). Dinamov lider i vođa, čovjek koji je 13 godina vjerni vojnik kluba, ali koji je u nedjelju vrlo vjerojatno odigrao posljednji derbi protiv Hajduka. Ako i je, bio je to oproštaj u stilu, gol i asistencija za praktički osiguranje novog naslova prvaka.

Pokretanje videa...

Slastičarnica Calimero VIDEO

Kako doznajemo, Ademi je na korak od potpisa za kineskog prvoligaša Beijing Guoan, bivši klub hrvatskog trenera Slavena Bilića. Cijela stvar je praktički gotova, ostale su samo formalnosti i posljednji detalji, a kako doznajemo, Dinamov kapetan priključit će se novom klubu tijekom reprezentativne stanke u ožujku. Trebao bi potpisati ugovor na tri godine uz ukupno zaradu od pet milijuna eura. Reprezentativac Sjeverne Makedonije na Transfermarktu vrijedi četiri milijuna eura, no nije poznato koliko će sjesti na Dinamov račun. 

- Odlazak Arijana Ademija u Kinu? Hm, čitao sam o tome u medijima. U Kini još traje prijelazni rok, neki naši igrači su im interesantni, ali ne mogu to trenutačno komentirati - zagonetan je poslije utakmice bio trener i sportski direktor.

Dinamo uvjerljiv, na poluvremenu vodi 3:0

U maksimirskim odajama već se dulje vrijeme, ali nekako daleko od javnosti, spominje njegov odlazak iz Dinama. I ta priča traje cijelu zimu. Arijana Ademija željeli su Stuttgart, Hoffenheim, Valencia, Adanaspor. Kapetan je htio otići, željan da iskusi Lige petice, što mu je bio posljednji vlak, no sportski direktor i trener Ante Čačić ga nije htio pustiti. Klubu na početku proljetnog dijela sezone nisu cvjetale ruže, igra je bila loša i bezidejna, a Hajduk je puhao za vratom. Ipak, kako je Dinamo pobjedom u derbiju praktički osigurao naslov, Čačić se predomislio. 

Odnos Dinamovog trenera i kapetana već je tjednima "toplo-hladan", na Ademija je navodno utjecala i borba za prevlast u klubu pa je htio promijeniti sredinu.

Dinamo i Hajduk sastali se u 23. kolu SuperSport HNL-a

Prijelazni rok u Europi završio je prije 27 dana, činilo se kako će Ademi ostati u Maksimiru i vrlo vjerojatno završiti karijeru, no želja za odlaskom bila je jača, a u međuvremenu je stigla ponuda iz Kine koju nije mogao odbiti. Zaradit će veći novac nego što bi u Dinamu, a i imat će priliku zaigrati u drugom okruženju u iskusiti novu kulturu. 

Ademi je legenda Dinama, igrač koji je zadužio klub za sva vremena. Odigrao je 356 utakmica, zabio 41 gol i 30 puta asistirao. No, na stranu učinak, njegova uloga na terenu i u svlačionici bila je nemjerljiva. Bio je pokretačka snaga i lider momčadi, produžena ruka trenera koji je motivirao i bodrio suigrače, zauzimao se za njih na terenu. Odlazi s 11 naslova prvaka i četiri osvojena Kupa uz brojne velike utakmice u Ligi prvaka i europskim natjecanjima. 

Njegov odlazak kraj je jedne ere, ali i čudesne generacije predvođene s njim i Mislavom Oršićem koja je posljednjih godina dominirala HNL-om i igrala Ligu prvaka. Ostali su još samo Bruno Petković i Dominik Livaković, pitanje je trenutka kada će i oni dati petama vjetra, željni igranja u europskim klubovima. Ova generacija ostavila je ogroman trag u klupskoj povijesti, a sada je na čelnicima i struci Dinama da pronađu nove dijamante i mladiće koji će nastaviti koracima koje su utabali Ademi, Oršić i ostali...

POGLEDAJTE VIDEO: DANKO AŽIĆ KAO MAMIĆ, MODRIĆ...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve