Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Adio, Kume! Na svoj rođendan napustio nas je Zlatko Lukić...

Ispratio je Zlatko Lukić karijere velikana poput Mirka Bašića, Zlatka Saračevića, Gorana Perkovca, Irfana Smajlagića i mnogih dugih. Sada će oni, nažalsot, ispratiti njega. Zaljubljenika u rukomet...

Foto: hrvatski rukometni savez
1 komentara

Kratko pred početak Europskog prvenstva u Austriji, hrvatski rukomet napustila je istinska legenda. Zlatko Lukić Luks rodio se 12. prosinca 1944. godine u slavonskim Nijemcima, a upravo je na isti datum 75 godina kasnije prekinut njegov život. Bio je osoba koja je pazila na najveće igrače ovoga sporta na našim prostorima i klesala put hrvatskom rukometu od njegovih početaka. 

Diplomirani pravnik vezu  s rukometom počinje još u gimnaziji 1958. godine, kada je kao 14-godišnji dječak počeo igrati u školskim klubovima u Osijeku, a kasnije u Zagrebu. Ne postoji posao vezan uz rukomet kojim se nije bavio, a od 1993. godine radi u Hrvatskom rukometnom savezu, obnašajući dužnost povjerenika za mlađe rukometaše.

U prvim zlatnim vremenima od Portugala 1994., preko Islanda 1995. do zlatne Atlante i Olimpijskih igara 1996. godine bio je direktor muške rukometne reprezentacije. 

Uz njegovo ime vežemo i Kupove bivše Jugoslavije koje je Medveščak osvajao ’79., ’81. i ’87., te uspjehe vrsnih rukometnih imena poput Mirka Bašića, Zlatka Saračevića, Gorana Perkovca, Irfana Smajlagića… Tu je kao tehnički tajnik i direktor proveo 20 godina. Zlatko Lukić je i jedan od suosnivača rukometne škole “Mali medo”, a tijekom svoje karijere surađivao je s brojnim hrvatskim eminentnim trenerskim imenima.  Osim organizacijskim dijelom, bavio se i novinarstvom. Radio je kao dopisnik Sportskih novosti s međunardonih natjecanja.

Njegov su trud i rad cijenili mnogi pa je tako 2007. bio je dobitnik Nagrade HOO-a Matija Ljubek, iste godine dobio je i Nagradu Zagrebačkog sportskog saveza, a 2014. dobio je i godišnju nagradu Franjo Bučar.

Komemoracija za pok. Zlatka Lukića bit će održana u srijedu, 18. prosinca 2019. u 11 sati u Hotelu Panorama. Posljednji ispraćaj je na zagrebačkom krematoriju na Mirogoju, istog dana u 13 sati i 35 minuta.

Adio, Kume! 

Foto: hrvatski rukometni savez

Naši partneri pišu
Message