Obavijesti

Sport

Komentari 41

Adio, Špaco: Hajduk je religija, znači nam puno, čuvajte mi ga

Adio, Špaco: Hajduk je religija, znači nam puno, čuvajte mi ga
6

Naša je želja bila da šjor Stanko ostane u klubu, ali on kaže da treba odmor, rekao je Goran Vučević, novi trener splitskog kluba. Poklepović nije htio biti savjetnik...

VIDEO

Četvrti put odlazim s klupe Hajduka, a ovo je prva smjena koja je opravdana, rekao je tužnim glasom Stanko Poklepović, koji je nakon prospavane noći nakon poraza u Puli ipak priznao da je njegova smjena bila nužna.

- Ne mislim da sam kriv za bilo što, jednostavno, rezultat nas nije poljubio, ono što su igrači pokazivali na treninzima i utakmicama, bilo je puno kvalitetnije od rezultata koje smo na koncu ostvarili. Pobijedili smo samo u Osijeku, a da ironija bude veća, to je jedina utakmica u kojoj smo bili lošiji od protivnika i trebali izgubiti. Sve ostale utakmice, uključujući i Dinamo, i Split, i Pulu... bili smo bolji takmac, i trebali smo slaviti - rekao je Poklepović, koji se u ponedjeljak ujutro kratko sastao s predsjednikom Hajduka Marinom Brbićem i sportskim direktorom Goranom Vučevićem. 

- Rekao sam im da njih dvojica moraju donijeti argumentiranu odluku što i kako dalje, te da iza odluke koju donesu moraju stajati. Otišao sam kući i tu ste me zatekli s viješću da su se odlučili za moju smjenu. U redu, nemam im što zamjeriti. Trenera se mijenja u tri slučaja, ako nema podršku momčadi, ako mu momčad nije spremna i ako nema rezultate. Ovo mi je četvrta smjena na klupi Hajduka, ali prvi put odlazim zasluženo, jer nemam rezultat. I to je isto ironija - rekao je žalosni Poklepović i dodao: 

- Nakon Tudorovog odlaska moj izbor je bio posve logičan i opravdan. Mislio sam da će biti dobro, da ću dignuti momčad, no cjelokupna situacija oko kluba, neimaština, kao i provokacije nekih sudaca unijeli su veliku nervozu među moje igrače. Oni su namjerno uvedeni u ekstremna stanja, u kontinuirani stres, koji više nisu mogli podnositi, pa su reagirali tako kako su reagirali, lošom igrom, nervozom, kartonima... Ali vjerujte mi, to nisu loši momci, jer ako je itko od njih tražio da se pristojno ponašaju, onda sam ja taj, i ja to najbolje znam.

Hrvoje Jelavić/Pixsell

Iako isprva nije želio govoriti o pojedincima, Poklepović je pohvalio Milevskog, te najavio kako je pred Balićem i Vlašićem velika budućnost. 

- Iako se o njemu priča kao nespremnom igraču, moram priznati da se Milevski kod mene jako dobro ponašao, trenirao i ispunjavao sve što sam od njega tražio. Savršeno se uklopio u moje zamisli, jer je on veliki znalac. Balić i Vlašić su potencijalno velike vrijednosti za Hajduk, s tim da s njima treba postupati oprezno i postupno dozirati njihove nastupe. Vi ste me kritizirali da sam igrao samo sa starijima, ali to nije istina, treba poznavati nogomet i metodologiju rada s igračima, mlade treba postupno uvoditi - rekao je Poklepović, koji je nekolicinu novinara primio u svom domu na splitskim Skalicama, gdje je otvorio svoju ranjenu dušu. 

Na pitanje ostaje li u Hajduku kao savjetnik, samo se nasmijao. 

- Ja sam maknut, doduše s pravom, ali sam maknut. I kome da ja nešto savjetujem, to nema smisla. Želim im svu sreću, a za vas imam jednu molbu. Hajduk je religija i ja vas molim da se prema Hajduku tako i ponašate. Znam da je vaša uloga delikatna, da vi morate pisati ono što se događa, ali ipak, morate ponekad i progledati kroz prste, morate čuvati ono što Hajduk znači za sve nas. 

Iako je rastanak s Hajdukom tužan, Špaco nas je u posljednja dva mjeseca uveseljavao svojim zabavnim presicama. Zbirku sada već legendarnih izjava Stanka Poklepovića možete pogledati na goal.comu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 41

VIDEO

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!
TRENERSKE PROMJENE U HNL-U

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!

Paolo Tramezzani dobio je bolju ponudu i vrlo vjerojatno napušta Istru 1961. Damir Mišković, pak, u Rijeci želi vidjeti trenutačno najdugovječnijeg trenera u HNL-u, čovjeka koji je zanimljiv i HNS-u
Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?
DOMAĆA KONKURENCIJA

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?

Predsjednik HNS-a i neki klubovi iz HNL-a čestitali su Dinamu na osvajanju trofeja, dok drugi još uvijek šute. Do kraja prvenstva igra se još jedno kolo