Obavijesti

Sport

Komentari 282

Agassi: Becker je plazio jezik i zato sam znao gdje će servirati

Agassi: Becker je plazio jezik i zato sam znao gdje će servirati
1

Najteži dio nije bio vratiti mu servu. Najteže je bilo ne otkriti se i pokazati da znam za tu 'caku'. Morao se oduprijeti iskušenju, a na kraju sam to iskoristio, prisjetio se Andre Agassi

VIDEO

Veliki Andre Agassi, nekadašnji svjetski broj jedan i po mnogima najbolji tenisač u povijesti, otkrio je malu tajnu koja mu je donijela toliko uspjeha protiv još jednog velikog tenisača, bivšeg trenera Novaka Đokovića, Borisa Beckera. Stvar je percepcije i snalažljivosti, iskorištavanju slabosti protivnika.

POGLEDAJTE VIDEO: Agassi otkrio tajnu uspjeha protiv Beckera

- U tenisu se radi o rješavanju problema. Eto o čemu se tu radi. A probleme ne možeš rješavati ako nemaš sposobnost primijetiti sve što se događa oko tebe. Što više vidiš očima drugih ljudi, više problema možeš riješiti na poslovnoj, ali i životnoj razini. Boris Becker, koji me pobijedio prva tri puta kada smo igrali, imao je servis kakav tenis do tada još nije vidio. Gledao sam snimku za snimkom, razmišljao kako ga zaustaviti... I onda sam vidio da ima taj čudan tik koji napravi jezikom - prisjetio se osvajač osam Grand Slamova pa nastavio:

- Ne šalim se, ozbiljan sam. Imao je tu svoju rutinu prilikom serviranja i u trenutku kada bi bacio lopticu isplazio bi jezik. Kada bi servirao u lijevo - jezik bi mu išao ulijevo, a kada bi mu jezik bio u sredini - servirao bi uz liniju ili u tijelo.

Becker nije znao da Agassi zna. Ukupno su odigrali 14 mečeva međusobno, njihov četvrti 1990. godine. Od tada pa do 1999. godine Agassi je koristio svoj mali trik, koji je skrivao 10 godina.

- Najteži dio nije bio vratiti mu servu. Najteže je bilo ne otkriti se i pokazati da znam za tu 'caku'. Morao se oduprijeti iskušenju da se otkrijem tijekom meča, a na kraju bi to okrenuo u svoju korist. To je bila poteškoća s Borisom. Nisam imao problema uzeti mu servis. Problem je bio sakriti da mu mogu uzeti servis u bilo kojem trenutku. Ni u kojem slučaju nisam htio da mu jezik ostane u ustima nego da ga plazi non stop.

Nakon što je izgubio prva tri meča, Agassi je pobijedio u sljedećih 9 od 11.

- Rekao sam Borisu za to nakon što je otišao u mirovinu. Bili smo na Oktoberfestu u Njemačkoj gdje smo popili pivo zajedno i nisam si mogao pomoći. "Usput, znaš li da si to radio tijekom serviranja"? Skoro je pao sa stolca. Rekao je da je znao dolaziti doma nakon mečeva i govoriti svojoj supruzi: "Taj čovjek kao da mi čita misli. A ustvari, čitao mi je jezik".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 282
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka