Obavijesti

Sport

Komentari 82

Ajax zvao Dalića! Kustić: Istina je, ali ne može voditi klub i reprezentaciju, ostaje izbornik

Ajax zvao Dalića! Kustić: Istina je, ali ne može voditi klub i reprezentaciju, ostaje izbornik

Istina je, Ajax je kontaktirao Dalića, no ne može voditi reprezentaciju i klub. Zlatko Dalić ima važeći ugovor s HNS-om i vodit će reprezentaciju na završnom turniru Lige nacija, rekao nam je Kustić

VIDEO

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić dobio je poziv da preuzme Ajax u sljedećoj sezoni, saznaje se u nizozemskog De Telegraafu. 

Pokretanje videa...

dalić i kustić 01:15

Također, Dalić nije bio njihov prvi izbor nego ga je nizozemski prvoligaš kontaktirao nakon što su trojica odbila njihovu ponudu. 

Naravno, odmah nakon što su nas kontaktirali nizozemski kolege, mi smo kontaktirali predsjednika saveza Marijana Kustića. Predsjednik HNS-a potvrdio je da je bilo interesa od strane nizozemskog velikana, ali da Dalić ostaje na klupi 'vatrenih'. 

- Istina je, Ajax je kontaktirao Dalića, no ne može voditi reprezentaciju i klub. Zlatko Dalić ima važeći ugovor s HNS-om i vodit će reprezentaciju na završnom turniru Lige nacija. Dalić ostaje izbornik - rekao nam je Kustić i riješio navijače stresa. 

Jer, nakon što je s Hrvatskom na dva svjetska prvenstva, u Rusiji i Kataru, osvojio dvije medalje, nakon što je ispisao povijest, Dalić u Hrvatskoj ima božanstveni status. Predsjednik Kustić posložio je stvari, mlada reprezentacija se plasirala na Euro i borit će se za Olimpijske igre, prva momčad nam je treća na svijetu, a u lipnju lovimo povijesni naslov, trofej Lige nacija.

Naravno da u takvoj situaciji nitko ne želi ostati bez izbornika i iako je ponuda Ajaxa itekako primamljiva, Dalić je nakon razgovora s predsjednikom odlučio ostati izbornik. I nakon Rusije je Dalić imao bogate ponude, jedna iz Saudijske Arabije bila je teška pet milijuna eura na godinu, novac s kojim bi Dalić imao miran i lagodan život, no odbio je zbog Europskog prvenstva.

Nažalost, na Euru nismo uspjeli doći do medalje, no jesmo u Katru na Svjetskom. Europsko prvenstvo u Njemačkoj bit će posljednje za Luku Modrića i Dalić želi napraviti veliki rezultat, otići do kraja. Uz minimalno 30.000 navijača, koliko će biti Hrvata na svakoj utakmici, ništa nije nemoguće.

Odmah nakon ponude Ajaxa Dalić se čuo i sa igračima i potvrdio da ostaje izbornik. 

Hrvatsku čeka polufinale Final Four Lige nacija koje će se održati od 14. do 18. lipnja u nizozemskim gradovima Rotterdamu i Enschedeu, a plasman je osigurala prvim mjestom u skupini u kojoj je bila s Francuskom, Austrijom i Danskom. 

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Kanade u 2. kolu skupine F Svjetskog prvenstva u Kataru
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog
VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante