Obavijesti

Sport

Komentari 36

'Vitezovi' hrabro pali: Zadarski junak Toni Filipi za počasni bod

'Vitezovi' hrabro pali: Zadarski junak Toni Filipi za počasni bod
25

Hrvatski vitezovi izgubili su od Francuskih pijetlova 4-1 u Zadru u trećem nastupu u Svjetskoj boksačkoj seriji. Jedini bod našim 'vitezovima' donio je sjajni Zadranin, 22-godišnji Toni Filipi u kategoriji do 91 kg

VIDEO

Hrvatski vitezovi imali su premijerni nastup pred domaćom publikom u zadarskom Višnjiku u Svjetskoj boksačkoj seriji WSB. Nakon pet mečeva izgubili su od Francuskih pijetlova 4-1. Jedini bod donio nam je zadarski borac, 22-godišnji Toni Filipi.  

Ovo je Hrvatskim vitezovima bio treći nastup i treći poraz, nakon što izgubili u Velikoj Britaniji i Italiji, a još će dvaput boksati kod kuće, u Zagrebu 6. travnja protiv Britanaca te u Puli 16. travnja protiv Italia Thunder.

Francuski pijetlovi poveli su protiv Hrvatskih vitezova 1-0 nakon što je Španjolac Samuel Carmona dobio Gruzijca Nodarija Darbaidzea koji se borio za Hrvatske vitezove u kategoriji do 49 kilograma. Carmona, brončani s Eura i četvrtfinalist s Olimpijskih igara, dominirao je i slavio jednoglasnom sudačkom odlukom nakon pet rundi.

U drugom meču do 56 kilograma Hrvatske vitezove predstavljao je Slavonac Filip Poturić iz Nove Gradiške, protivnik mu je bio dvostruki francuski prvak Francuz Samuel Kistohurry koji je slavio također jednoglasnom sudačkom odlukom.

U trećem meču, u kategoriji do 64 kilograma, veliki je teret bio na leđima hrvatskog debitanta Petra Cetinića, koji se borio protiv Francuza Hassana Amzilea.

Samo je pobjeda držala Hrvatske vitezove u igri jer je ukupni pobjednik momčad koja prva dođe to tri pobjede, a 'pijetlovi' su imali dvije. I dobro se Cetinić držao, nakon dva meča prvi je put član Hrvatskih vitezova dobio rundu, ali Amzile je pojačao u četvrtoj rundi i sudac je prekinuo meč. To je značilo automatsku pobjedu Francuske i 3-0.

Hrvatski vitezovi više nisu mogli okrenuti meč, ali borili su se do kraja. Edin Avdić također je debitirao za Hrvatske vitezove, u kategoriji do 75 kilograma borio se protiv Nizara Trimecha i izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom. 

Škola boks Tonija Filipija

Posljednji meč večeri trebao je biti spektakl i šteta što nije odlučivao o pobjedniku. U ring je izašao domaći dečko, Zadranin Toni Filipi, koji je u svom prvom WSB nastupu pobijedio bivšeg dvostrukog svjetskog prvaka, Clementea Russoa. 

Ovaj put čekao ga je Bugarin Kristian Dimitrov u kategoriji do 91 kilograma. Gromoglasnu podršku imao je 22-godišnji Filipi koji je sjajno odradio meč i koji je dominirao u svih pet rundi protiv Dimitrova osvojivši jedini bod za Hrvatske vitezove.

- Hvala svima što ste došli, podrška je bila sjajna, hvala i prijateljima iz Zagreba koji su me došli gledati - rekao je Toni Filipi nakon pobjede.

- Dobra smo momčad, mlada, danas smo imali 'krštenje' protiv boksača koji u nogama imaju 150 mečeva. Nitko nije podbacio, volio bih da smo dobili još koji meč, ali nema veze. Svaka čast Filipiju, pokazao je da imamo dobre teškaše. Ovo je Svjetska liga, najjače momčadsko natjecanje u boksu, a nama je ovo prva godina. U jakoj smo grupi, Velika Britanija, Francuska, Italija. Većina naših boraca su 19, 20, 21, 22 godine... Ovo će im biti uvod u Europsko i Svjetsko prvenstvo te Olimpijske igre - rekao je Željko Mavrović, direktor boksačke reprezentacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani