Obavijesti

Sport

Komentari 47

Ako izgubi, Jura je na 'ledu', Livaković nema pravo na kiks...

Ako izgubi, Jura je na 'ledu', Livaković nema pravo na kiks...
5

Nikola Jurčević na klupi Dinama je tek 40 dana, ali ako izgubi drugi derbi u samo četiri dana, pitanje je hoće li ostati strateg "modrih". U Maksimiru bi se u slučaju porazu na Poljudu sve moglo zatresti

VIDEO

Dinamo je ove sezone dobio jedan od tri derbija protiv Hajduka. Junak te jedine pobjede bio je Dani Olmo, koji je početkom kolovoza zabio sjajan gol za 2-1 koji je prelomio maksimirski derbi. S osam je golova Španjolac drugi strijelac "modrih" ove sezone, bez ikakve je sumnje uz El Soudanija najbolji igrač Dinama posljednjih mjeseci.

No, Olmo ima problema s koljenom i izvjesno je da će propustiti gostovanje na Poljudu. Veliki je to hendikep za Zagrepčane, umjesto Olma će na lijevoj strani zaigrati Izet Hajrović. Nije sporno da se radi o opasnom igraču, ali činjenica je kako se Hajrović još nije uklopio u Dinamo.

Nikola Jurčević sigurno nije mirno spavao posljednjih dana. Primila je njegova momčad prvi gol od njegovog dolaska na klupu Dinama i to je odmah bio gol za poraz. Iako to protiv Osijeka uopće nije izgledalo loše. Dapače, bilo je dobro, ali nedostajala je realizacija. Došao je Jurčević na klupu prije 40-ak dana, ali ako izgubi drugi derbi u samo četiri dana, pitanje je hoće li ostati strateg "modrih". Ako Hajduk dođe na minus dva, u Maksimiru bi se sve moglo zatresti. Pitanje je bi li trener to preživio. Pogotovo jer i u idućem kolu Dinamo čeka novi derbi, a momčad bi bila u teškom stanju.

Jura se nada kako će na Poljudu uzeti barem bod s kojim bi si kupio mir pred posljednjih pet prvenstvenih kola.

Pod posebnim će povećalom na Poljudu biti Dominik Livaković. Derbi bi uživo trebao gledati i izbornik Zlatko Dalić. Livaković je treći golman reprezentacije, zasad drži mjesto za Mundijal, ali Karlo Letica iz Hajduka opasno prijeti. Letica je imao sjajnih partija ovog proljeća, a Livaković je pao u formi. Imao je nekoliko velikih kikseva. Jedan je od krivaca za gol kojim je Hajduk dobio derbi u Maksimiru, a kiksao je i na Rujevici u uvjerljivom porazu od Rijeke. Od njega smo navikli na puno bolje partije. Njemu bi ovaj derbi mogao biti "kvalifikacijska" utakmica za Rusiju. Mora biti na pravoj razini, on će vjerojatno morati biti jedan od junaka ako Dinamo dobije utakmicu.

Ante Ćorić se "razbudio" i to može radovati Jurčevića prije derbija. Bio je odličan nakon ulaska u igru protiv Rijeke u Kupu, a i protiv Osijeka je u srijedu bio jedan od najboljih dinamovaca. On će prema svemu sudeći biti u prvih 11 na Poljudu i od njega se očekuje nova dobra partija. Mora Ćorić ući u kontinuitet dobrih partija. To mu je dosad nedostajalo u Dinamu.

El Soudani i Mario Gavranović ponajbolji su igrači lige. Dvojac koji svojim potezom može odlučiti bilo koju utakmicu HNL-a. Soudani je uostalom i Mr. Derby. Na Poljudu je zabijao i u posljednjim sekundama. On i Gavranović bi sutra na Poljudu trebali biti najveća snaga Dinama. Od Soudanija strahuju u Hajduku. Uvijek je to s razlogom. I kad se čini da je nemoguće da zabije, on izvuče neki volej ili škarice.

GNK Dinamo - NK Istra 1961
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja