Obavijesti

Sport

Komentari 1

Ako oružari nemaju dan, igrači dobivaju nova imena

Ako oružari nemaju dan, igrači dobivaju nova imena
10

Nakon što je pozornost privuklo pogrešno ime na dresu igrača Blackburna Santa Cruza, otkriveno je nekoliko sličnih ili još gorih pogrešaka oružara

VIDEO

Kako je ovaj pisao pisma Djedu Mrazu?, zapitali su se engleski mediji nakon što su fotografije otkrile da je na dresu Paragvajca Santa Cruza protiv Hulla u subotu pisalo - Satna Cruz. A onda su krenuli dalje i pobrojali sve slične pogreške oružara. Ljudi koji se u nogometnim klubovima bave tim poslom trebali bi barem poznavati slova. Sudeći po ovim primjerima, ili ih ne znaju najbolje ili imaju disleksiju...
I dok se slučajevi u kojima je riječ o nekim kompliciranijim prezimenima, prije svega nordijskim, još i nekako mogu shvatiti, ima i potpuno drugačijih primjera. Istina, te 1997. David Beckham nije imao status kakav ima danas, ali se barem od oružara Manchester Uniteda očekivalo da zna kako se piše njegovo ime. No je on je izostavio H i Beckham je postao - Beckam. Među koliko toliko shvatljive pogreške spada Solskjaer koji je postao Solksjaer ili Lovenkrads kojeg su preimenovali u Lovenkradnsa. Poseban slučaj je oružar Blackburna. Čovjek je prezime Davida Bentleyja malo ispremiješao, pa je današnji igrač Tottenhama postao Betnley.
A pobjednik je - Thomas Zusczcak. Kao i u Beckhamovom (ili Beckamovom?) slučaju, toga su dana nepovoljne biometerološke prilike loše utjecale na oružara Manchester Uniteda. Tako je Poljak Kusczcak na gol stao u dresu na kojem je pogrešno napisano bilo prvo slovo?!
"Moramo priznati da svatko od nas novinara gotovo uvijek mora provjeravati kako se točno piše njegovo prezime. Ali čak i svatko od nas zna da je prvo slovo njegova prezimena K. Unitedov oružar očito ne zna", pišu engleski mediji.

MA TO SU RUMUNJSKA POSLA...
Pogrešnih natpisa na dresovima je koliko hoćeš, ali u ovu priču spada i jedan klub. Crystal Palace se pripremao za sezonu u kojoj su igrali u Premier ligi. Nove Diadorine majice su stigle, izgledale su sjajno, na svakoj je bio klupski grb... Neko vrijeme je prošlo dok konačno nisu primjetili da im je na grbu pogrešno napisana jedna 'sitnica'. Ime kluba. Na crvenoj podlozi bijelim je slovima pisalo Chrystal Palace. Jedno H viška, i nije neka greška... Netko od ciničnih Engleza iz nekog je razloga posebno naglasio da su majice stigle iz tvornice u - Rumunjskoj.

OSTAVI MI Z, BOLJE JE NEGO S
Brazilski napadač Liedson stigao je u Sporting kao relativno anoniman igrač. No čak ni ta činjenica ne opravdava oružara koji je u prvoj njegovoj utakmici za klub iz Lisabona slovo S u prezimenu - pogrešno okrenuo. Naopako S izgledalo je kao Z, pa su ga prozvali Liedzon. A on je u svojoj prvoj utakmici zabio gol i iz praznovjerja se dogovorio s oružarom:
- Dobro je ovako, piši mi prezime na ovakav način do kraja sezone!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu