Obavijesti

Sport

Komentari 1

"Ako padnemo, počistit ću klub i krenuti ispočetka"

"Ako padnemo, počistit ću klub i krenuti ispočetka"
1

Predsjednik Cibone Ivo Jelušić najavio promjene ne uspije li klub osigurati ugovor s Euroligom, a možda već i iduće sezone ne osvoji li naslov prvaka

VIDEO

Prije više od godinu i pol dana zagrebački dogradonačelnik Ivo Jelušić postao je predsjednik Cibone i najavio potpunu promjenu politike - iz potrošačke u proizvođačku. Koliko je god to lijepo zvučalo, toliko je tužno što od toga još nema ništa. Za takav zaokret, kaže Jelušić, treba vremena. Aktualno stanje u klubu, koji odavno nije gore izgledao, predsjednik vidi baš u dugogodišnjem nesustavnom radu.
- Moramo proizvoditi vlastite igrače koji će biti momčad jer su zajedno počeli igrati. Teško je kad se svi prvi put vide na početku sezone. Imamo bolje igrače nego lani, ali ni Josip Vranković ni Ivan Sunara nisu od njih uspjeli napraviti momčad - tvrdi predsjednik koji je, nakon očajne izvedbe protiv Dubrave, sazvao hitnu sjednicu Upravnog odbora.
- Ponovio sam i treneru i direktoru: želimo osvojiti prvenstvo Hrvatske. Inače nećemo biti zadovoljni i znat ćemo to ocijeniti. Ne osvoji li Sunara naslov, više neće biti trener, a vidjet ćemo je li to i konačna presuda ljudima u Upravi. Pogreške su dozvoljene, ali tko ih radi uzastopno, neće više raditi u Ciboni. U Upravi vlada učmalost, tu su ljudi po više od 20 godina, teško je to promijeniti.
Nije htio nikog imenovati, ali bio je dovoljno jasan:
- Nema ih previše. Sigurno ne govorim o portiru.
Sljedeća sezona bit će ključna za Cibonu, idućeg ljeta znat će se hoće li novi trogodišnji ugovor s Euroligom dobiti cibosi ili Zadar.
- Ne želim ni razmišljati o gubitku Eurolige, to se ne smije dogoditi. Ako se dogodi, dodirnut ćemo dno, počistiti sve i krenuti ispočetka. Klub nećemo ugasiti, ali ćemo sve koji su godinama svojim radom tome doprinijeli morati promijeniti.

O MLADIM IGRAČIMA...
Imamo generaciju od nekoliko izuzetnih mladih igrača, poput Tomislava Zubčića, Leona Radoševića, Dine Hodžića... Oni su rezultat promjene politike, vidjet ćemo daljnje rezultate iduće godine.

O IDUĆOJ SEZONI...
Treba zadržati mlade igrače, poput Andića, Kaštropila i Krušlina te s njima i dalje raditi. Što se tiče Amerikanaca, Chris Warren se izvanredno uklopio i ne ponaša se kao stranac.

O PARTIZANU I FMP-U...
Ti nam klubovi moraju biti uzor u proizvodnji igrača. Rekao sam ljudima u klubu da ih treba poslati na tjedan dana u Beograd na seminar da vide kako je sve Partizan napravio, ako već ne znaju to učiniti sami.

O STRANCIMA...
Trebamo pokupiti sve najbolje u Hrvatskoj i BiH i popuniti s jednim ili dvojicom ciljanih stranca. Nije dobro da stranci budu nositelji igre i dominiraju parketom, ali kada ih već dovodimo onda moraju biti istinska kvaliteta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve