Obavijesti

Sport

Komentari 1

Alex Ferguson: Veselim se ogledu protiv Barcelone

Alex Ferguson: Veselim se ogledu protiv Barcelone
1

Mislim da penala nije bilo, Brown je startao na loptu, rekao je trener Manchester Uniteda nakon prolaska njegove momčadi u polufinale

VIDEO

Nakon dvije pobjede Uniteda protiv Rome u četvrtfinalu Lige prvaka, 2-0 u Rimu i 1-0 u Manchesteru, logično je da je menadžer ''crvenih vragova Alex Ferguson bio vrlo zadovoljan.
- Govorio sam i prije uzvratne utakmice da će svaka momčad imati svoja razdoblja bolje igre. Za nas je to bilo prvih 25 minuta, kada je njihov vratar imao nekoliko jako dobrih intervencija. Tada je i Roma stvorila nekoliko za nas neugodnih situacija. Nisu to bile baš izrazite prilike, već opasne situacije u našem šesnaestercu, iz kojih se dalo nešto napraviti. No ovo je četvrtfinale Lige prvaka, a Roma je jedna od najjačih talijanskih momčadi. Od njih se i očekivalo da pokažu svoje mogućnosti u ovom susretu.
Priznao je da je jedanaesterac za goste mogao promijeniti utakmicu - da je De Rossi, umjesto tribina, pogodio Van der Sarovu mrežu...
- Tada bi dvoboj poprimio drukčiji tijek. Roma je odigrala vrlo dobih 20 minuta u nastavku, a mi smo se dobro branili. Vidjelo se da su puni samopouzdanja. Inače, mislim da je jedanaesterac bio krivo dosuđen, Brown je startao na loptu. No najvažnije je da smo u polufinalu, što nas čini ponosnim. Momčad raste iz utakmice u utakmicu.
Najavio je i polufinalne susrete protiv Barcelone:
- Netko će morati ispasti. Mi se veselimo tim dvobojima jer u životu imaš samo nekoliko prilika za napraviti nešto posebno. Ovo će biti jedna od njih. Zbog toga moramo zadržati maksimalno pozitivan pristup u susretima protiv Barcelone - zaključio je Ferguson.
Trener Rome, Luciano Spalletti, bio je razočaran nakon ispadanja, ali nije imao previše zamjerki na račun svoje momčadi.
Manchester je na svom travnjaku, nakon pobjede u Rimu od 2-0, slavio 1-0 pogotkom Teveza. Ključni trenutak dvoboja vjerojatno je bio De Rossijev promašaj jedanaesterca u 30. minuti kod rezultata 0-0. No Spalletti je ostao miran.
- Ponekad igrač preuzme odgovornost u takvim situacijama, te se ponekad dogodi da stvar ne završi dobro. Šteta, jer takvi promašaji su rijetki.
- Na početku utakmice smo dosta riskirali, što nije čudno kad igrate na stadionu kao što je Old Trafford. Nakon promašenog jedanaesterca nismo uspjeli doći do prednosti, ali smo barem pokušali. Manchester je snažna momčad i nemam što zamjeriti svojim igračima - naglasio je strateg Rome.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u