Obavijesti

Sport

Komentari 21

Amateri iz treće lige izborili finale Kupa: A sad srušiti PSG

Amateri iz treće lige izborili finale Kupa: A sad srušiti PSG
5

Christopher Nkunku, najmanje poznati igrač PSG-a, vrijedi kao cijela momčad Les Herbiersa. Finale su izborili igrajući u Nantesu pred 34.563 gledatelja što je rekord posjete susretu dva francuska trećeligaša

VIDEO

Kakva će to biti priča 7. svibnja u Parizu... Amateri iz treće lige igrat će finale Kupa, vrlo vjerojatno, protiv jedne od najskupljih momčadi svijeta - PSG-a. Les Herbiers, tako se zove klub, u finale je ušao pobijediviši još jednog trećeligaša, Chambly, no da stvar bude bolja susret se nije igrao ni kod Les Herbiersa, ni kod Chamblyja. Naime, kako stadion Les Herbiersa prima 5000, a onaj Chamblyja svega 1000 gledatelja, susret su odlučili igrati na legendardnom La Beaujoireu, domu Nantesa. I srušili rekord. Na utakmicu je došlo 34.653 navijača, što je rekord u jednom susretu između dva francuska trećeligaša. 

- Ovo je ludnica! Samo, sad ne znam kako ću voditi momčad u Europi, jer nemam licenciju - rekao je Stéphane Masala, 41-godišnji trener Les Herebiersa.

Et dans le vestiaire maintenant !!! 🔴⚫️ #AllezVHF

Posted by Vendée les Herbiers Football on Tuesday, April 17, 2018

Masala je, da stvar bude do kraja fenomenalna, rođen upravo u Nantesu, nedaleko od stadiona na kojem je izborio povijesno finale. A kako u takvim pričama glavni junak obično počinje od nule, tako je i Masala sasvim slučajno postao trener. Nakon što su otkazali glavnom treneru nitko se nije htio primiti klupe. Plaća mala, uvjeti slabi, momčad u rasulu... Masala je poznavao dečke, došao u svlačionicu i održao govor.

- Na primjeru dvije ploče pokazao nam je da ništa nije nemoguće. Ono što je uradio doista je bilo nevjerojatno, svi smo gledali u čudu. Nakon toga nam je rekao: 'Vidite li da je ovo moguće?. E, pa tako je i moguće da dođete u finale Kupa'. I evo nas - rekao je Claude Koutob Naoto, napadač Les Herbiersa.

Od 1947. u klubu se promijenilo 25 trenera, a Masala je 26. Svi su bili Francuzi, samo je izvjesni Mađar Miklos Beres bio stranac, a klub je vodio od 1994. do 1998. Inače, Les Herbiers je malo mjesto od 15.000 stanovnika, a u njemu rade čak 44 kluba s 5300 sportaša. Radi se o nogometu, košarci, rukometu, ragbiju, odbojci, stolnom tenisu, plivanju, jahanju, atletici, borilačkim sportovima...

U finalu ih čeka pobjednik iz susreta Caen - PSG, a trebalo bi se dogoditi pravo čudo da Parižani ne izbore finale. Posljednji put jedan trećeligaš je došao do finala Kupa 2012. Bio je to US Quevilly koji je u finalu na Stade de Franceu izgubio 1-0 od Lyona. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani