Obavijesti

Sport

Komentari 19

Amer Gojak: Otpjevam Halida pa krenem zabijati za Dinamo

Amer Gojak: Otpjevam Halida pa krenem zabijati za Dinamo
2

PJEVAČ, A NE KUHAR Dobro pjevam, ali za kuhanje nisam. Znam skuhati jedino čaj, smije se Amer Gojak. Za Dinamo zabija čak i kad se ulovi PlayStationa

VIDEO

Imao sam slobodan dan, pa sam nakon četiri gola Cibaliji otišao u rodno Sarajevo. Morao sam nakon takve partije počastiti svoje društvo, a počastit ću i suigrače, rekao nam je Amer Gojak (20).

Protiv Vinkovčana odigrao je najbolju partiju u karijeri. Poslije utakmice kući je otišao s loptom s kojom je zabio jedan od golova. Kad je za Dinamo debitirao u Ligi prvaka protiv Lyona, u prvom je poluvremenu pretrčao 6,2 kilometra. Vidjelo se odmah da ima iznimne tjelesne i trkačke spospobnosti. A sad je pokazao da je i rasni strijelac.

Nedavno je s Dinamom potpisao novi ugovor, koji taje do 2022. godine, a za razliku od drugih nogometaša, Gojak nema menadžera. O njegovoj se karijeri brine otac Ahmet.

- Kad sam potpisao za Dinamo, sa mnom je u Zagreb došla obitelj. Tu su mama i tata, koji su mi velika podrška. Živimo u Dubravi - kaže Gojak, po kojega su 2014. godine u Sarajevo otišla braća Mamić.

Gojak je prve nogometne korake napravio u klubu Novi Grad u Sarajevu, zatim je pet godina bio u Željezničaru i jednu godinu u Olimpiku, iz kojega je i došao u Maksimir.

- Odmah se vidjelo da je veliki potencijal, pokazao je liderske sposobnosti i na terenu i izvan njega. Mogao bi postati veliki igrač - kaže nam Toni Karačić, izbornik U-19 reprezentacije BiH, koji je Ameru dao i kapetansku vrpcu u toj momčadi.

Gojak je protiv Cibalije zaigrao umjesto Sammira i sjajnom je partijom kod Peteva “kupio” mjesto u prvih 11. Imao je Amer nekoliko sjajnih poteza ove sezone, asistirao je Soudaniju za pobjedu na Poljudu. Uzor mu je veliki Zidane.

- Kad dječak sam uživao u njegovim potezima, zbog toga mi je on najdraži igrač - kaže Gojak, koji u slobodno vrijeme ode do kina, na piće s prijateljima i igra PlayStation.

- I na PlayStationu igram s Dinamom. Kad sam u prilici, zabijem gol i na takav način. Ne propuštam prilike ni na PlayStationu - smije se Gojak.

I on, kao i mnogi igrači, ima rituale prije ulaska na teren.

- Uvijek na travnjak prvo zakoračim desnom nogom - otkriva talentirani veznjak iz BiH.

HNK Hajduk - GNK Dinamo

Petev ovoga proljeća može biti zadovoljan isključivo onim što na terenu pružaju mlađi igrači.

- To je moja ekipa, izvan terena se najviše družim s Hodžićem, Morom, Ćorićem i Sosom - rekao je Gojak.

On je jedan od igrača koji su uvijek pozitivni, može se reći da je Amer dobri duh Dinamove svlačionince.

- Volim suigračima pričati fore iz Sarajeva i iz Bosne. Taj naš humor - smije se Gojak, koji nije baš “majstor” u kuhinji.

- Što znam skuhati? Samo čaj - opet se nasmijao Gojak.

Nedavno je prvi put dobio poziv u A reprezentaciju BiH. Kao novi u reprezentaciji, morao je zapjevati za inicijaciju. Pjevao je pjesmu od Halida Bešlića “Prvi poljubac”.

- To mi je jedna od najdražih pjesama i jedan od najdražih pjevača. Pjevao sam i kad sam došao u Dinamo, odmah u svlačionici. Volim zapjevati, zapravo nisam loš, dobro pjevam - smije se Gojak, koji će očito, ako Dinamo na kraju sezone osvoji barem jedan trofej, otpjevati neki hit Halida Bešlića.

Dok ovako zabija i igra, ima razloga i pjevati. On je otkriće ove sezone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

As: Luka Modrić je donio odluku
GDJE ĆE 'VATRENI'?

As: Luka Modrić je donio odluku

Luka Modrić proveo je 12 godina u Real Madridu, a nije skrivao kako bi htio nastaviti igrati za Real dok je to moguće. Španjolske novine As pišu kako je hrvatski reprezentativac donio odluku o budućnosti

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se
OTKAZAN SKIJAŠKI SPEKTAKL

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se

Plus+ Snježna kraljica trebala je biti prebačena na početak veljače umjesto tradicionalnog termina početkom siječnja. To se, ipak, neće dogoditi, zato što na Sljemenu ne postoje uvjeti za utrku. A ne mislimo na loše vrijeme...
Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...