Obavijesti

Sport

Komentari 10

Američka tinejdžerka poharat će Rio: Bolja je od Comaneci...

Američka tinejdžerka poharat će Rio: Bolja je od Comaneci...
7

Bila je premlada za London, ali sad je spremna za Rio. Tko se natječe protiv nje, najviše može računati na srebro. Ona je Simone Bilesi i kažu da je već sad bolja od Nadie Comaneci

VIDEO

Simone Biles (19) radi stvari koje ni jedna gimnastičarka prije nje nije radila. Američka tinejdžerka i trostruka svjetska prvakinja nije izgubila natjecanjetri godine, jedina je gimnastičarka koja ima tri svjetske zlatne medalje u nizu, a ima i svoj potez nazvan "The Biles" koji se niti jedna druga gimnastičarka ne usudi ni pokušati.

- Jednostavno, ostao sam bez riječi. Više ne znam što bih rekao o njoj - kaže bivši američki gimnastičar i osvajač olimpijskog zlata Tim Daggett.

- Ako gledamo na to kako dominira u svim disciplinama i kako to jednostavno izgleda, rekao bih da je ona najveća gimnatičarka u povijesti. A ima tek 19 godina. Što je čini tako dobrom? Počnimo s njezinim tijelom. Ono je savršeno za gimnastiku. Snažna je, brza, mišićava i gipka, a uz to i nevjerojatno talentirana - dodaje Daggett.

VIDEO: Ovo se nitko ne usudi napraviti osim nje

Kad se natječete protiv nje, borite se za srebro

Amerikanka je toliko dobra da ostavlja konkurentice daleko iza. 

- Kad se natječete protiv nje, borite se za srebro. Zlato je već osigurano - kaže Aly Raisman iz američke gimnastičke ekipe koja ide u Rio. 

Ovakva dominacija dugo nije viđena u svijetu sporta, a Biles u Rio de Janeiro ide po pet zlata. Bila je premlada za OI u Londonu, ali od tada je prvo ime svjetske gimnastike.

Gymnastics: U.S. Olympic Team Trials - Womens Gymnastics

Uključi "auto-pilot" i rastura

- Ponekad kad se natječem čujem kako navijači vrište, ali tijelo kao da mi je namješteno na "auto-pilot" - rekla je Simone Biles, koja se od 16. godine školuje kod kuće kako bi se što bolje mogla fokusirati na gimnastiku.

- Vježbam 32 sata tjedno. Fali mi odlazak u školu, na utakmice ili na maturalni ples, ali trostruka sam svjetska prvakinja pa je to na neki način dobitna kombinacija - kaže Biles, koju uspoređuju s velikom Nadiom Comaneci.

- Nadia je u svoje vrijeme bila smatrana apsolutnim savršenstvom. Nakon nje Mary Lou je bila čudo od djeteta u svjetskoj gimnastici, a sad je red na Simone koja je na putu da postane najbolja ikad - rekla je Bela Karolyi, koja je trenirala najbolje svjetske gimnastičarke, uključujući Nadiu Comaneci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...