Sport

Komentari 3

Ana je majstorica za namještaj, vozila je kajak i pjevala u klapi

Ana je majstorica za namještaj, vozila je kajak i pjevala u klapi

Konačno od Anine kvalitete profitira i hrvatska reprezentacija, a od ovog ljeta i ruska Astrahanočka. Diplomirala je na Šumarskom fakultetu. To je pivotkinja hrvatske reprezentacije Ana Debelić

Imamo bivše gimnastičarke, plivačice, tekvandoašice, buduće psihologinje, pravnice, ekonomistice, radiološke inženjerke, kineziologinje, ali znate li da se među hrvatskim rukometašicama krije i nekadašnja klapska pjevačica, kajakašica, plesačica, tenisačica i magistra šumarstva?!

POGLEDAJTE VIDEO: Ana Debelić

 

Da, sve je to pod zajedničkim nazivnikom jedna osoba, svestrana Rabljanka Ana Debelić (26) koja je, ako se možda toliko sjećate, svojim ulaskom u drugom poluvremenu prelomila utakmicu s Mađarskom na otvaranju Eura, a sigurno se još bolje sjećate da je ona ta koja je u zadnjem napadu derbija sa Srbijom ukrala loptu kojom su naše susjede mogle izjednačiti i izboriti prolazak u drugi krug. 

No Ana nije dala, istog je trenutka pala na pod, koliko zbog toga što je dala baš sve u tu zadnju obranu, toliko i od sreće. I dok je hvatala izgubljeni zrak, u hipu se na njenim leđima stvorilo svih 15 suigračica. Pa ako pitate njenog bivšeg trenera Zlatka Saračevića što misli o njenom rukometnom umijeću, reći će vam...

Serbia vs Croatia

- Za mene je Ana jedna od najboljih pivotkinja na svijetu.

Tome ne treba dodatak, igra u dva pravca, ma ne samo da igra, nego dominira. Konačno od toga profitira i hrvatska reprezentacija, a od ovog ljeta i ruska Astrahanočka, u koju je stigla nakon četiri godine u Podravki. U onoj zadnjoj zbog teške ozljede lakta propustila je veći dio. 

- Bila mi je čast igrati u Podravki, ali ne odbacujem ni mogućnost povratka jednog dana. Htjela sam napraviti iskorak i probati nešto više, neku drugu ligu. U Rusiji je svaka utakmica na nož, s puno više naboja.

Baš u to vrijeme ozljede osmijeh su joj vratile neke druge stvari. Diplomirala je, prošlog prosinca, na Šumarskom fakultetu.

- Odabrala sam smjer Oblikovanje namještaja od drva jer sam završila i srednju građevinsku školu za dizajnera interijera.

Zbog srednje škole preselila se u Rijeku s 14 godina, tada je igrala za Opatiju i Zamet, a zbog fakulteta potom u Zagreb, gdje je rasla kroz Zelinu pa Lokomotivu. 

- Željela sam studirati, ali i igrati rukomet, stoga sam dosta rano otišla od kuće i morala se naviknuti na odvojen život od roditelja. Put me iz Zagreba ipak odveo u Koprivnicu, miran grad i pogodan za život. Iako sam i nakon prve dvije sezone imala ponuda, prevladala je blizina fakulteta.

Koprivnica: Podravka Vegeta protiv Metz Handball u 5. kolu ženske rukometne Lige prvaka

Za sebe će reći da u reprezentaciji filmove i serije nitko ne gleda više od nje, a kada je o ritualima uoči utakmica riječ, ima tu praznovjerja...

- Uvijek zovem mamu i svog partnera da mi zažele sreću, a tu su i neki sportski komadi odjeće; topići i podmajice, koji mi donose sreću, pa ih pomno biram za važne utakmice. 

Takve utakmice Hrvatice i dalje čekaju na Euru, na kojem bajka ne staje, počevši od Norveške u subotu kada će Ana imati zadatak zaustaviti rukometašicu koju, kaže, najviše cijeni; neuništivu Norvežanku Heidi Loke.

Najčitaniji članci