Obavijesti

Sport

Komentari 69

Šimić dobila Blanku, Sandra 1. bez rekorda, Asafa 2. na stotki

Šimić dobila Blanku, Sandra 1. bez rekorda, Asafa 2. na stotki
15

Obje skakačice rušile su na 196 centimetara, no Ana je 193 preskočila iz prvog, a Blanka iz trećeg pokušaja. Sandra je tek u šestoj seriji disk bacila na 65.09 metara

VIDEO

Nakon što je jučerašnjim bacanjem kugle kraj 'Bandićevih fontana' najavljen, danas je i započeo 64. Hanžekovićev memorijal. Atletski miting započeo je disciplinom koja je bila i najzanimljivija zagrebačkim gledateljima, ženskim skokom u vis gdje su glavnu borbu vodile dvije Hrvatice, Blanka Vlašić i Ana Šimić

Iako je Blanka vodila jer je iz prvog pokušaja preskočila 180, 185 i 189, a Ana tek iz trećeg preskočila 185 te iz drugog 189, Šimić je visinu 193 preskočila iz prve, a Blanka tek iz trećeg pokušaja, što je značilo da je Šimić pobjednica, budući da su obje sva tri puta rušile na 196 centimetra. 

- Bilo je jako teško po ovom vremenu. Željela sam bolje, ali nije išlo. Dvoboj s Blankom? Zbog vremena uzbuđenje nadmetanja je izostalo - izjavila je Ana Šimić za HTV, a nakon nje se pred kamerama pojavila i Blanka Vlašić:

- Molila sam Boga da preživim ovo natjecanje. Bila sam spremnija za više, ali vremenski uvjeti bili su očajni. Dvije godine nisam nastupila i ovo je sigurno korak prema naprijed. U svakom slučaju dobar put povratka - zaključila je Blanka, a spomenimo i kako je treće mjesto osvojila Poljakinja Kamila Licwinko, koja je također preskočila 193 centimetara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Perković tek u 6. seriji

Po izrazito lošem vremenu na stadionu Mladosti okupilo se oko tisuću gledatelja koji su dočekali i nastup Sandre Perković koja ipak nije uspjela srušiti rekord mitinga, ali je zato slavila hicem od 65.09 metara, bačenim tek u šestoj seriji. 

- Uvjeti su bili stvarno jako loši. Kiša je padala bez prestanka, krug je bio jako mokar, disk se močio, ali eto skupila sam snage i uspjela pobijediti. Uvjeti su bili nemogući, kao da vozite auto po skliskoj cesti, ne možete punim gasom - rekla je Sandra za HTV. 

Asafa Powell poražen u foto-finišu

Na memorijalnoj utrci Boris Hanžeković na 110 metara s preponama slavio je Rus Sergej Šubenko s rezultatom 13.39, a svjetski rekorder Aries Merritt bio je tek četvrti s 13.58. 

Na 100 metara slavio je Jamajčanin Bailey Cole s vremenom 10.07 koji je u zadnjim metrima sustigao svog sunarodnjaka, Asafu Powella, i slavio zahvaljujući foto-finišu i nekoliko tisućinki. 

Finac Tero Pitkämäki, pobijedio je u bacanju koplja hicem od 84.72 metra, a u skoku s motkom slavio je Španjolac Didac Salas s preskočenih 5.20 metara, ispred našeg Ivana Horvata koji je preskočio točno 20 centimetara manje. U skoku u dalj slavio je Hrvat Sanjin Šimić sa 7.49 metara, a Kubanac Alexis Copello bio je najbolji u troskoku sa 16.66 metara. Kenijac Lawrence Kemboi Kipsang pobijedio je na utrci 3.000 metara sa zaprekama s rezultatom 8:19.58. Francuskinja Myriam Soumare prva je prošla ciljem utrke na 200 metara (22.75), Amerikanka Brenda Martinez na 1.500 metara s vremenom 4:05.46, a Kenijac Ferguson Cheruiyot na 800 metara (1:45.76). 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...