Obavijesti

Sport

Komentari 44

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
3

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener

VIDEO

Andrij Lunjin (25) ispao je Realov junak u trijumfu protiv Manchester Cityja 5-4 (1-1) i ulasku u polufinale Lige prvaka. Ukrajinac je uskočio na gol zbog Courtoisove ozljede, a obranio je dosta toga u 120 minuta te potom u raspucavanju udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića.

A nije počelo dobro za Real. Cityjev je kapetan Walker dobio bacanje novčića te je izabrao da se jedanaesterci izvode ispod domaćih navijača, suprotno od Realovih, te da City puca prvi. Što statistički daje veće šanse za pobjedu.

Pokretanje videa...

Sklopivi teren Bernabéua 02:42

No, nakon Modrićeva promašaja Lunjin je obranio traljav udarac Bernarda Silve, ali to nipošto nije bila sreća ni pucačeva nonšalancija, nego posljedica proučavanja i analize.

Naime, Realov je stožer odlučio da jednom od trojice pucača Lunjin ostane na sredini jer očekivali su da će netko odlučiti pucati po sredini.

- Pripremali smo se za to s trenerom golmana i za trojicu igrača imali smo dvojbu treba li ostati na sredini. Odlučili smo se za jednoga jer pet je udaraca i ne mogu baš svaki put ostati na sredini - objasnio je Lunjin.

Real nakon jedanaesteraca svladao Manchester City za polufinale Lige prvaka, kazneni udarac promašili i Modri? i Kova?i?

A u svlačionici je, kao i svaki put, dok su suigrači slavili, plesali i grlili se, Ukrajinac najprije nazvao roditelje.

- Jedanaesterci su lutrija, ali igrači su imali puno samopouzdanja i mnogi su htjeli pucati. Jedino je Militao rekao da ga Ederson predobro poznaje - rekao je Carlo Ancelotti.

Brazilac je bio iskren, što je bolje nego strah zamotan u lažnu hrabrost.

- Ako vam igrač kaže da je jako umoran, zamijenite ga - pojasnio je trener zašto Valverde nije pucao.

Urugvajac je bio iscrpljen i osjećao je da nema snage pucati jedanaesterac i tako su prvi pucali dvojica odmornijih igrača, koji su ušli s klupe: Modrić i Lucas Vázquez. Luka je promašio, Lucas pogodio.

Champions League - Quarter Final - First Leg - Real Madrid v Manchester City

- Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složim si petoricu u glavi, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Antonio (Rüdiger, nap. a.) ima muda! - objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener, i nastavio:

- Napisao sam pet imena i pokazao Carlu i Kepi. Neke smo malo promijenili i ispalo je odlično. A moj je otac uvijek miran.

Posljednji je pucao i zabio Antonio Rüdiger. Nakon što je zaustavio Haalanda, hladno je pogodio za pobjedu pa odjurio među Realove navijače, kojih je u Manchester došlo 3000.

- Uh, i ja bih radije pucao nego nemoćno promatrao s klupe. A Antonio je baš imao puno samopouzdanja - dodao je njegov zemljak Toni Kroos.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna