Obavijesti

Sport

Komentari 2

Anđela Mužinić bez polufinala: Sad moram pročistiti glavu...

Anđela Mužinić bez polufinala: Sad moram pročistiti glavu...

Hrvatska predstavnica na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, inače peta igračica svjetske ljestvice Anđela Mužinić, odlično je otvorila meč, ali u konačnici se nije uspjela plasirati u polufinale

VIDEO

Hrvatska parastolnotenisačica Anđela Mužinić nije se uspjela plasirati u polufinale Paraolimpijskih igara u Tokiju nakon što je u susretu četvrtfinala kategorije 3 igračica u kolicima izgubila od Koreanke Jiyu Yoon sa 1-3 (11-9, 4-11, 11-13, 8-11).

POGLEDAJTE VIDEO: Antun Bošnjaković

Pokretanje videa...

Antun Bošnjaković VIDEO

Bio je to sjajan i otvoren meč u kojem je pobjeda mogla otići i na stranu 29-godišnje stolnotenisačice iz Srinjana. Nažalost, slavila je Yoon, koja je na posljednjim POI u Rio de Janeiru bila četvrta, a u Tokiju je glavna kandidatkinja za zlato.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bio je to dobar meč, da nisam pružila svoj maksimum, da nisam dala sve od sebe, onda bi bila razočarana. Žalim što nisam u polufinalu, ali bila je ovo dobra borba i kvalitetan suparnik. Bila je bolja i pobijedila je - kazala je Mužinić.

Anđela, koja je peta igračica sa svjetske ljestvice, je odlično ušla u meč i dobila je prvi set sa 11-9. Koreanka je uzvratila u drugom sa 11-4 i bolje krenula u treći. Imala je 3-0 i 6-3, no Mužinić je okrenula set, povela 9-7, a kod 10-9 imala i set loptu. Nažalost, nije ju iskoristila i set je potom otišao na suparničku stranu.

U četvrtom setu Yoon je povela 4-1, no Mužinić je uzvratila serijom 4-1 za 5-5. Koreanka se potom odvojila i stigla do vodstva 10-7. Mužinić je obranila prvu, ali ne i drugu meč loptu.

- Mijenjala sam taktiku, preuzimala sam dosta rizika, dok se ona držala iste taktike i samo je mijenjala pozicije gdje će igrati na stolu. Teško mi je sada analizirati meč - dodala je Mužinić koja je u pojedinačnoj konkurenciji ima svjetsku broncu iz 2018. kao i dva srebra (2015., 2017.) s europskih prvenstava, no na POI do sada nije uspjela osvojiti medalju u pojedinačnoj konkurenciji.

No, u ekipnoj konkurenciji će zajedno s Helenom Dretar Karić braniti srebro iz Rio de Janeira.

- Sada se moram dobro odmoriti i pročistiti glavu. Krećemo 31. kolovoza, no još nam nije poznat ždrijeb - dodala je na kraju.

Anđelina trenerica Mirela Šikoronja Ivančin naglasila je kako je ovo bio sudar u ovom trenutku dviju najboljih igračica svijeta.

- U četvrtfinalu nema slabe igračice, bio je to fantastičan meč,.Ja već dugo govorim i stojim iza toga da su Anđela i Yoon najbolje na svijetu i šteta je što su igrale međusobno već u četvrtfinalu. Znala sam da će biti teško, mislim da je presudio treći set, koji da je otišao na Anđinu stranu, mislim da bi se i meč okrenuo na našu stranu - kazala je Šikoronja Ivančin.

Dretar Karić i Jozić ispali s POI, osmo mjesto Gradečak u kugli
Dretar Karić i Jozić ispali s POI, osmo mjesto Gradečak u kugli

- Teško je pričati nakon poraza u četvrtfinalu paraolimpijskih igra. Normalno je da smo tužni i razočarani, no moramo se regenerirati za nastavak turnira, a Pariz je za tri godine, brzo će to doći - dodala je.

U ranijem dijelu današnjeg programa Helena Dretar Karić poražena je u razigravanju za plasman u četvrtfinale od Slovakinje Alene Kanove sa 1-3 (11-9, 4-11, 4-11, 6-11), dok se naš jedini predstavnik u muškoj konkurenciji Pavao Jozić, koji je nastupao u kategoriji sedam stojećih igrača, nije uspio plasirati u drugi krug natjecanja nakon što je izgubio i drugi meč u skupini od Brazilca Sergia Salmina Filha sa 2-3 (11-8, 11-9, 6-11, 11-13, 3-11).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda