Obavijesti

Sport

Komentari 0

Dretar Karić i Jozić ispali s POI, osmo mjesto Gradečak u kugli

Dretar Karić i Jozić ispali s POI, osmo mjesto Gradečak u kugli

Helena će se nakon ispadanja u razigravanju za četvrtfinale posvetiti parovima i obrani srebra iz Rija s Anđelom Mužinić. Pavao Jozić propustio je meč loptu u drugom meču

VIDEO

Hrvatska parastolnotenisačica Helena Dretar Karić ostala je bez plasmana u četvrtfinale Paraolimpijskih igara u Tokiju u kategoriji 3 igračica u kolcima, a nastup na Igrama završio je i Pavao Jozić u kategoriji 7 stojećih igrača.

Dretar Karić je u razigravanju za plasman u četvrtfinale izgubila od Slovakinje Alene Kanove sa 1-3 (11-9, 4-11, 4-11, 6-11).

Dretar Karić je dobro ušla u meč, dobila je prvi set sa 11-9, međutim u nastavku je Slovakinja zaigrala daleko bolje nanizavši tri seta za pobjedu.

POGLEDAJTE VIDEO: Anđela Mužinić

Pokretanje videa...

Paraolimpijska sprema svadbu i Olimpijske igre 01:24

Slovakinju, koja ima četiri paraolimpijske medalje u ovoj kategoriji, pri čemu i zlato iz Sydneyja, sada u četvrtfinalu čeka prva nositeljica turnira, zlatna iz Londona i brončana iz Rija Šveđanka Anna Carin Ahlquist.

Za 42-godišnju Varaždinku ovime nisu završile Paraolimpijske igre u Tokiju. Ispred nje je i nastup u ekipnoj konkurenciji zajedno s Anđelom Mužinić s kojom je prije pet godina u Rio de Janeiru osvojila srebro.

Nešto kasnije u kategoriji 3 će naša druga predstavnica Anđela Mužinić loviti polufinale protiv Koreanke Jiyu Yoon, koja je na posljednjim POI u Rio de Janeiru bila četvrta.

Mužinić je do četvrtfinala stigla uvjerljivim pobjedama protiv Meksikanke Edith Lopez Sigalu (3-0), Talijanke Michaele Brunelli (3-1) i Argentinke Veronice Blanco (3-0).

Hrvatska paraplivačica Novina s hrvatskim rekordom bez finala
Hrvatska paraplivačica Novina s hrvatskim rekordom bez finala

Naš jedini predstavnik u muškoj konkurenciji Pavao Jozić, koji nastupa u kategoriji 7 stojećih igrača, nije se uspio plasirati u drugi krug natjecanja nakon što je izgubio i drugi meč u skupini od Brazilca Sergia Salmina Filha sa 2-3 (11-8, 11-9, 6-11, 11-13, 3-11).

Jozić je vodio 2-0 u setovima, a u četvrtom setu je imao i meč loptu na 11-10. no Brazilac je uspio osvojiti set, a potom u petom slaviti sa 11-3 za ukupnu pobjedu i prolaz dalje.

U prvom kolu 27-godišnji Samoborac, član STKI Synergiia, izgubio je od brončanog iz Rio de Janeira i vodećeg s rang liste Kineza Shuo Yana sa 0-3.

Tokyo 2020 Paralympic Games - Table Tennis

Gradečak osvojila osmo mjesto

Hrvatska paraatletičarka Ana Gradečak osvojila je osmo mjesto u bacanju kugle u kategoriji sportaša niskih rastom na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Gradečak je osvojila osmo mjesto s rezultatom 8.07, što je 16 centimetara kraće od njezina osobnog i europskog rekorda kojeg je postavila ove godine na europskom prvenstvu u poljskom Bydgoszczu.

Članica AK Odisej OSI je u Poljskoj postala i europska prvakinja što joj je i donijelo nastup na POI. U Tokiju je ponovo bila najbolja Europljanka, ali je to bilo dovoljno tek za osmo mjesto.

- Moglo je biti i bolje, međutim trema i prve paraolimpijske igre su učinili svoje. Idući put će biti bolje - kazala je 31-godišnja članica kutinskog Odiseja.

Tokyo 2020 Paralympic Games - Athletics

- Vremenski uvjeti su također bili teški. Bilo je jako vruće uz veliku vlagu, nije bilo lako prilagoditi se -dodala je.

Slavila je Tunižanka Raoua Tlili s novim svjetskim i paraolimpijskim rekordom 10.55 metara osvojivši treće zlato u nizu nakon Londona (2012) i Rio de Janeira (2016). Sjajna Tunižanka ima i dva zlata u bacanju diska iz Pekinga i Rija.

Druga je bila Kolumbijka Mayerli Ariza Buitrago s rezultatom 9.94 m, dok je broncu osvojila Argentinka Antonella Ruzi Diaz sa 9.50 metara.

Ani su to bile prve POI i prepuna dojmova vraća se u Hrvatsku.

- Velika je čast nastupiti na Paraolimpijskim igrama, osjećaj je bio fenomenalan. Već samo sudjelovanje na POI je veliki uspjeh - dodala je Gradečak koja je rođena u Pakracu, živi u Novskoj, a trenira u Kutini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda