Obavijesti

Sport

Komentari 60

Rijeka propustila preuzeti vrh, Andrijašević zabio 'hat-trick'

Rijeka propustila preuzeti vrh, Andrijašević zabio 'hat-trick'
2

Franko Andrijašević zabio je prvi "hat-trick" u profesionalnoj karijeri i odveo Lokomotivu do uvjerljive pobjede 3-0 na gostovanju kod Istre 1961. Slaven Belupo i Rijeka odigrali su 0-0

VIDEO

Nogometaši Lokomotive su kao gosti pobijedili u utakmici 29. kola Prve HNL Istru 1961 rezultatom 3-0 (0-0). Zagrepčani su zasluženo su osvojili tri boda u Puli s kojima su trenutno na četvrtom mjestu prvoligaške ljestvice.

Lokomotiva je mogla povesti u posljednjoj minuti prvog poluvremena u kojoj je golman domaćih Iveša najprije obranio udarac glavom Andrijaševića, a onda zaustavio i odbijenu loptu koju je iz blizine nogom prema golu uputio Grezda.

U 54. minuti domaći su nogometaši propustili idealnu prigodu za postizanje gola jer je Bouhna zamalo zakasnio na loptu koju je s desne strane u peterac gostiju ubacio Heister.

U sljedećem napadu Lokomotiva je izvela korner s desne statne, a Perić glavom prebacio na drugu stativu gdje ju je ponovno glavom zahvatio ponajbolji pojedinac utakmice Franko Andrijašević i poslao u mrežu.

Domaći su nastojali izjednačiti i ostavljali Lokomotivi puno prostora za kontranapade pa je u 80. minuti Andrijašević izbio sam pred Ivešu i s lakoćom zabio drugi gol. Konačni rezultat postavio je u 84. minuti svojim trećim golom na utakmici Andrijašević.

Gosti su do kraja utakmice propustili još nekoliko prigoda da još uvjerljivije savladaju Istru, u čijim je redovima najistaknutiji pojedinac bio vratar Iveša, a navijači su tražili odlazak uprave i tranera Andreja Panadića.

Susret je odigran na stadionu Aldo Drosina, a sudio je pred 800 gledatelja Gabrilo iz Splita.

U drugoj utakmici dana Slaven Belupo i Rijeka odigrali su 0-0 u Koprivnici u utakmici pred 1500 gledatelja koju je sudio Fran Jović iz Zagreba.

Kekova momčad tako je propustila makar privremeno izbiti na vrh ljestvice uoči sutrašnje utakmice Dinama i Osijeka. Iste momčadi na istom terenu susrest će se već u utorak u uzvratu polufinala Kupa (1. utakmica 2-1 za Rijeku).

MAXtv Prva liga, 29. kolo:

  • Istra 1961 - Lokomotiva 0-3 (Andrijašević 56', 80', 84')
  • Slaven Belupo - Rijeka 0-0
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled