Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
7 komentara

'Andro je bio neustrašiv, ali je i razmišljao o prekidu karijere'

Dubrovački malonogometaš Andro Zarač doživio je prometnu nesreću na mopedu i umro iz još neutvrđenih razloga. Suputnica (18) je lakše ozlijeđena, a oboje su nosili zaštitne kacige

Foto: MNK Square
7 komentara

Dubrovačka obitelj Zarač, cijeli dubrovački i hrvatski sport u velikoj su, teško podnošljivoj tuzi.

Andro Zarač bio je tek 19-godišnji sportaš, mladi hrvatski futsal reprezentativac i malonogometaš MNK Square iz Dubrovnika, a preminuo je uslijed prometne nesreće koju je sa godinu dana mlađom suputnicom doživio vozeći se mopedom sa turnira u Kantafigi.

Po svemu sudeći uzrok tragedije je zatajenje Androva srca. Suputnica je doživjela lakše ozljede, a oboje su tijekom vožnje nosili zaštitne kacige.

Foto: MNK Square

Andro je bio iz sportske obitelji, njegove sestre Matea i Katarina košarkašice su ŽKK Ragusa. Djevojka koju je vozio na mopedu također je sportašica, hrvatska U-18 košarkaška reprezentativka.

Andro Zarač već je jednom prekinuo igranje futsala:

- Bio je dečko za primjer, a na parketu neustrašiv, kao da je deset godina stariji. Bio sam mu izbornik u U-19 reprezentaciji Hrvatske, a ranije i trener u MNK Square koji ga je iz mlađe kategorije promovirao u prvu momčad. Andro je trebao je biti jedan od ključnih igrača u narednim akcijama naše mlade reprezentacije, na spisku za Europsko prvenstvo koje nas u rujnu čeka u Latviji. Bio je sjajni napadač. Da, jednom je prekinuo igranje, spomenuo je da razmišlja o prekidu karijere, ali u razgovoru sa mnom nikada nije ulazio u pojedinosti po tom pitanju - za 24sata je rekao izbornik hrvatske U-19 futsal reprezentacije, Marinko Mavrović.

Andro je rođen 6. siječnja 2000. i bio je jedan od ključnih igrača kadetske momčadi Squarea koja je u sezoni 2016/17. osvojila treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske i sljedeće sezone zaradio je poziv u seniore. Zaigrao je za njih već u prvom kolu protiv Uspinjače u Gospinu polju. Ukupno je skupio 36 nastupa za seniore.

- Nažalost, zatekla nas je najtužnija moguća vijest. Ostali smo bez našeg mladog igrača, tuga je velika i želim u ime kluba izraziti sućut obitelji i da su naše misli s njima u ovim teškim trenucima - rekao je predsjednik Squarea Željko Raguž na službenim klupskim stranicama.

Naši partneri pišu
Message