Obavijesti

Sport

Komentari 101

ANKETA Koji ishod predviđate na spektaklu Rijeke i Dinama?

ANKETA Koji ishod predviđate na spektaklu Rijeke i Dinama?
1

RIJEKA I DINAMO Derbi za prvaka igra se sutra u Rijeci. Aktualni prvak zaostaje četiri boda za momčadi koja nije izgubila više od godinu dana. Pitamo vas, tko će pobijediti u velikom derbiju?

VIDEO

U subotu od 19 sati na Rujevici se sastaju Rijeka i Dinamo. Spektakl, borba za naslov i rijetko viđena žestoka borba za prvaka Hrvatske u posljednje desetljeće je pred nama.

Kladionice kažu kako je momčad s Kvarnera favorit, a kako i ne bi bila kad ove sezone imaju 12 pobjeda u 12 domaćih utakmica.

Rijeka nije izgubila godinu dana

U Zagrebu se nadaju kako će im baš 13. biti nesretna, odnosno da će Rijeka doživjeti svoj prvi poraz nakon točno godinu dana u svim natjecanjima!

Naime, trupe Matjaža Keka u ovih su godinu dana odigrale 40 utakmica u HNL-u, Kupu i Europskoj ligi. Dobila je Rijeka 30 utakmica, deset je završilo remijem! 

- Poslali smo jasnu poruku. Ne trebamo se bojati Dinama - rekao je nakon uvjerljive pobjede u Vinkovcima protiv Cibalije Matjaž Kek.

No, tamo su ostali bez lijevog beka Leonarda Zute što bi moglo izazvati niz preslagivanja u sastavu. Tako bi ponajbolji igrač Rijeke, desno krilo Marko Vešović, trebao odigrati na lijevom beku, a na njegovu poziciju doći će još ofenzivnija solucija, Slovenac Roman Bezjak.

Ostatak momčadi trebao bi biti standardan.

To bi izgledalo ovako:

RIJEKA: Prskalo; Ristovski, Elez, Župarić, Vešović; Mišić, Bradarić; Bezjak, Andrijašević; Gorgon; Gavranović

Oni će dočekati Dinamo koji dolazi ohrabren preokretom protiv Osijeka na Maksimiru. Modre u je u toj utakmici spasio baš bivši stoper Rijeke, Marko Lešković.

 

 

 

Dinamova igra djeluje sve bolje

Poentirao je u finišu za krucijalne bodove momčadi Ivajla Peteva, koji je, čini se, pronašao dobitnu formulu. Posebice u ofenzivi koja je Dinama koštala nekih jesenjih kiksova.

Raspoložen je Armin Hodžić koji je zabio osam komada ovog proljeća, a važan faktor sve više postaje i Sammir koji je protiv Osijeka kreirao akcije i pokretao momčad.

- Čestitam momčadi, uzeli smo zasluženo tri boda. Mislim da je ovo najbolja partija Dinama ovoga proljeća. Ali, i da će još bolje partije stići u budućnosti - rekao je Petev poslije pobjede nad Osijekom.

Aktualnom prvaku nedostajat će spasitelj iz posljednjeg derbija Leonardo Sigali, a Ante Ćorić oporavlja se od ozljede.

Ipak, nagađa se o sljedećem sastavu:

DINAMO: Livaković; Matel, Lešković, Perić, Pivarić; Antolić, Pavičić; Soudani, Sammir, Šitum; Hodžić

O motivu obje momčadi bespredmetno je i raspravljati, no Dinama još itekako peče pet komada s Rujevice iz rujna prošle godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika