Obavijesti

Sport

Komentari 39

ANKETA Schumacher puni 55 godina: Tko je za vas najveći vozač u povijesti Formule 1?

ANKETA Schumacher puni 55 godina: Tko je za vas najveći vozač u povijesti Formule 1?

Michael Schumacher više od 10 godina leži prikovan za krevet nakon velike tragedije u Meribelu 2013. Danas mu je 55. rođendan i mnogima je još uvijek sinonim za F1. Što vi mislite?

VIDEO

Dva dana nakon Nove godine ujedno je i jedan od najtužnijih za obožavatelje lika i djela velikog Michaela Schumachera. Po mnogima najveći vozač Formule 1 u povijesti 3. siječnja ima rođendan i Schumi je danas napunio 55.

firo: Formula 1, season 1995 Sport, Motorsport, Formula 1, archive, archive pictures Team Benetton (1991-1995) Michael Schumacher

Tragedija u Meribelu

Vrijeme leti, prošlo je više od 10 godina otkako se dogodila velika tragedija u francuskom Meribelu. Velebni Nijemac bio je s obitelji na zimovanju gdje je skijao stazom kojom je prošao nebrojeno puta. Odlučio je skrenuti na neoznačeni dio, pao je i udario glavom. Od tada je zakovan za krevet i cijelo desetljeće njegova obitelj nada se da će čudesno ustati iz kreveta.

Michael Schumacher na skijanju, arhivske fotografije

Lewis Hamilton dostigao Schumachera

Unatoč svemu što se dogodilo, život ide dalje. Neki drugi su preuzeli titule, neki drugi su najbrži na F1 stazama diljem svijeta. Lewis Hamilton je od Schumijeve nesreće osvojio šest naslova svjetskog prvaka i izjednačio se s Nijemcem po broju titula. Obojica imaju po sedam.

Britanac je Schumachera prestigao i po broju ukupnih pobjeda. Trenutno je na brojci od 103 trijumfa dok se Schumi zaustavio na 91.

Brazilian Grand Prix

Senna ili Prost?

Dvije su to različite ere, dvije različite generacija navijača sjedile su pred malim ekranima, no neki i dalje smatraju da Hamilton unatoč postignućima ne može stati u istu rečenicu sa Schumacherom.

Kada bismo potegnuli još dalje u povijest, neki se ne bi složili ni da je Schumacher ni da je Hamilton najveći svih vremena. Mnogima je to Ayrton Senna (3 naslova), drugima Alain Prost (4 naslova). Bilo je to rivalstvo koje je, slobodno se može reći, nezapamćeno do današnjih dana.

FILE PHOTO: Senna of Brazil gestures to the crowd after winning the Suzuka Grand Prix in Japan

 

Neki bi rekli da je to Sebastian Vettel (4 naslova), koji je dominirao jednim periodom, neki Niki Lauda (3 naslova). Oni stariji još se sjećaju dominacije Juana Manuela Fangija (5 naslova), a nove generacije sve su privrženije Maxu Verstappenu (3 naslova) koji je na dobrom putu, ako ovako nastavi, da u potpunosti izdominira F1 svijetom.

Motor Racing - Formula One World Championship - Monaco Grand Prix - Friday - Monte Carlo, Monaco

Samo jedan može biti najveći vozač u povijesti Formule 1. A mi vas pitamo, tko je po vama taj?

Anketa 24sata:

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...