Obavijesti

Sport

Komentari 3

Ante Čačić, kao i Bilić, mogao bi trajati dulje od 'planiranog'

Ante Čačić, kao i Bilić, mogao bi trajati dulje od 'planiranog'
1

“Nije sad da je igra bila pobuna, ali nekoliko izjava nakon utakmice, hajde, konačno da netko digne glavu i glas”

VIDEO

Ako bih birao gdje i kada da reprezentacija izgubi, negdje mora, kud ćeš bolje od sasvim nevažne utakmice u Estoniji?! Idealne da Ante Čačić dobije nekoliko bodova kod trenera čije je igrače poštedio. Nije da mu nešto silno duguju, ali ipak su mu malčice zahvalni. Valjda dovoljno da se jave na telefon nazove li ih.

Prilika da dobije i nešto bodova kod trenera klubova čiji igrači zasad ne konkuriraju za mečeve s Njemačkom ili Argentinom, pa i kod tih igrača. Za koje je bolje da ih nakanta Estonija nego Brazil. Nikad poraz od Brazila, koliki god bio rezultat, neće djelovati pedagoški kao ulazak u svlačionicu nakon što te ispraši jedna Estonija.

Poraz u Estoniji bio je i krasno ogledalo. Ta glad, požuda svih oko terena za velikim riječima, poput rasprodaja ugleda, sramota, katastrofa, debakl svjetskih razmjera… Tko se želio napiti Čačićeve krvi, eto mu, nek’ srkne malo ako mu je baš takav gušt. Tko je želio gucnuti malo Mamićeve i Šukerove, pa za to mu stvarno nije trebala Estonija.

Mislim da cijelu ovu situaciju treba otkomentirati sa zemlje. Da je bila natjecateljska utakmica, i da je Hrvatskoj trebala pobjeda s velikom razlikom, Hrvatska bi pobijedila s tri ili više razlike. Ali bila je to sasvim nevažna prijateljska utakmica, idealna da se na sto načina žrtvuje rezultat i investira u buduće rezultate.

Nakon osvajanja europskog naslova Badel 1862 Zagreb doveli na trening u prljavu dvoranu. Ekipa se pobunila. Do jučer su ti dečki mogli na nekoliko stotina kilometara dug put u autobusu s drvenim sjedalima, ali to je bilo do jučer. Propao trening, ali drugi dan je parket u dvorani bio čist. Doveli Hrvatsku na nekakav pijesak. Vjerojatno – zadnji put. Nije sad da je igra bila pobuna igrača, ali nekoliko izjava nakon utakmice, hajde, konačno da i ekipa od koje ljudi u kancelarijama žive digne glavu, i glas.

Sa zemlje, dobra je oklada da će Ante Čačić nadživjeti Zdravka Mamića i Davora Šukera. Možda ne samo u Hrvatskom nogometnom savezu, ne samo, što pjesma kaže, na ovim prostorima, nego i malo šire. Da drukčije formuliramo. Da neka sila danas dođe i skine Mamića i Šukera, bi li Čačić zadržao posao izbornika reprezentacije? Mislim da bi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao