Obavijesti

Sport

Komentari 120

Ante Čačić poručio norveškim novinarima: Nema straha, došli ste u zemlju jako pitomih ljudi...

Ante Čačić poručio norveškim novinarima: Nema straha, došli ste u zemlju jako pitomih ljudi...
3

Norveške novinare zanimalo je mogu li se njihovi navijači sigurno osjećati večeras u Zagrebu ili sutra na stadionu, a Čačić je najavio kako se 'utakmica neće riješiti u uvodnih 15 minuta'...

VIDEO

Dočekali smo i taj trenutak, Dinamo igra utakmicu za ulazak u Ligu prvaka. Znamo što to znači za nas i hrvatski nogomet. Utakmicu dočekujemo u dobrom ozračju, imat ćemo veliku potporu navijača, dobra je atmosfera u momčadi. Svi igrači osim Lauritsena (viroza) su nam na dispoziciji. Vjerujem u dobro izdanje Dinama, Norvežani su kvalitetna momčad, ali nadam se da ćemo kroz 90 minuta napraviti sve što je potrebno kako bi vidjeli Ligu prvaka, kaže Ante Čačić.

Pokretanje videa...

Bacio nogu 00:57

Ante Čačić na službenoj press-konferenciji dan uoči uzvratnog dvoboja s Bodo/Glimtom pojavio se u društvu kapetana Arijana Ademija. Zagrepčani su veliki optimisti, u Maksimiru svi vjeruju kako je ova momčad spremna za elitno klupsko natjecanje. Zanimljivo, u Zagreb je stigao i velik broj norveških novinara koji se nadaju kako će Bodo/Glimt konačno dohvatiti Ligu prvaka.

- U Norveškoj smo dobro došli u utakmicu, ali smo brzo izgubili ritam, dali domaćinu prostora da se razmašu. A to nam je bio i treći dan poslije Hajduka, imali smo naporan put, možda nam je falio dan odmora. I mučila nas je adaptacija na podlogu, zbog toga se pojedinci nisu snašli, pa nismo bili dovoljno tečni i okomiti. Rekao sam poslije utakmice, možemo biti zadovoljni rezultatom. Ali, optimist sam, imamo način kako igrati protiv Norvežana, iz te utakmice smo izvukli pouke, sutra ih nećemo ponoviti - rekao je Ante Čačić, pa nastavio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Oni su puno dominantniji na domaćem terenu nego na gostovanjima, držim da bi sutra trebali biti u dobrom izdanju. A ako budemo takvi, možemo se nadati dobrom rezultatu. Bodo/Glimt nije za podcjenjivanje, velik respekt imamo za njih, ali mi smo domaćini, imamo iskustva igranja u Europi. Da, imamo rezultatski minus, ali i da smo remizirali u Norveškoj, doma bi morali pobijediti.

Uzvratna utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka GNK Dinamo - Ludogorec

Ante Čačić je nastavio...

- Teško da oni mogu mijenjati način igre, oni su napadački orijentirana momčad, dobri su u reposjedu, odlični su na bočnim pozicijama, moramo paziti na te ubačaje s bokova, to nas je koštalo u prošlim utakmicama. Vjerujem da ćemo gledati jako dobru utakmicu, veseli me ova svetkovina oko ove utakmice, pun stadion i velika podrška navijača. Ali, momčad mora biti hrabra i koncentrirana. I nadam se Ligi prvaka.

Trener Dinama ne misli kako će se utakmica odlučivati u uvodnim minutama...

- Moramo biti agresivni po izgubljenoj lopti. Ne razmišljamo na način da utakmicu moramo riješiti u prvih 15 minuta, možemo ju riješiti i u 98. minuti. Najvažnije nam je biti stabilan, Dinamo na svom terenu mora biti dominantan, organiziran. I mi smo u prednosti, pogotovo na ovakvoj našoj podlozi, toga smo svi svjesni.

Vodili ste Dinamo u Ligi prvaka 2012. godine kada "modri" nisu bili konkurentni u tom natjecanju. Što ova momčad ima, a ona prije deset godina nije imala da može egzistirati u nogometnoj eliti.

- Prvo moramo ući u Ligu prvaka, pa ćemo onda pričati o tome. Osjećam li pritisak? Ma ne osjećam pritisak, bio sam već u Dinamu, u reprezentaciji, u puno klubova. S time treba naučiti živjeti, to je život svakog trenera. 

Norveške novinare zanimalo je trebaju li navijači Bodo/Glimta strahovati od Bad Blue Boysa i mogu li se sigurno osjećati u Zagrebu. I hoće li biti važan faktor na sutrašnjoj utakmici. Zanimljivo, norveške kolege to su nas ispitivale i poslije press-konferencije. Razlog? Neki su njihovi navijači nastradali na gostovanju kod Rome, bili čak i izbodeni nožem, pa ih zanima jesu li ovdje sigurni. No, Čačić je bio miran.

- Ne vidim nijedan razlog da se netko pribojava naših navijača. Došli ste u pitomu zemlju normalnih ljudi, tako da nemate nikakvog straha. Vidjet ćete tek pravu borbu na terenu. Da, naši navijači su važan faktor, ali samo u smislu sportskog navijanja i velike podrške svojoj momčadi - završio je Čačić.

Uzvratna utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka GNK Dinamo - Ludogorec

Arijan Ademi je bio prilično nasmijan i dobro raspoložen prije važne utakmice...

- Svi znamo što nas očekuje, zahtjevan suparnik kojeg smo dobro upoznali u Norveškoj. Mi smo spremni, vjerujem da će sve dobro prići i završiti, veseli nas pun stadion, znamo kako su rasprodane sve karte, a to nam je veliki vjetar u leđa - kaže Arijan Ademi, pa dodaje:

- Sigurno da nam je lakše jer smo ih osjetili u prvoj utakmici. Znamo njihove kvalitete, bolje smo upoznati s njima, sutra ćemo im odgovoriti na još bolji način i želimo pobjedu. 

Dinamo je dominirao u zadnjim derbijima protiv Hajduka i Osijeka...

- To podiže samopouzdanje svakom igraču, cijeloj momčadi. Znamo koliko smo problema imali s njima prošlih sezona, a sada izgledamo puno bolje, nadam se da ćemo tako izgledati i sutra.

Koliko svima vama znači još jedna mogućnost nastupa u Ligi prvaka?

- Ma znači puno. Žeilmo to, i vjerujem da ćemo sutra dohvatiti Ligu prvaka.

U Dinamu ste igrali s puno velikih igrača u proteklih 10 godina. I da možete jednog od njih sutra imati u svojoj momčadi, tko bi to bio?

- Uh, teško pitanje, igrao sam s odličnim igračima, ne bih se upuštao u takve izjave, haha. Pa rekao bih da nam sutra za Bodo ne treba nitko od bivših suigrača, dovoljno smo kvalitetni i ovako - završio je Ademi.

POGLEDAJTE VIDEO: INTERVJU S IVANOM VITASOVIĆEM - FNC 7

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida