Obavijesti

Sport

Komentari 1

Anton Glasnović osvojio zlato u Svjetskom kupu u trapu...

Anton Glasnović osvojio zlato u Svjetskom kupu u trapu...

Za 42-godišnjeg hrvatskog reprezentativca ovo je treća pojedinačna pobjeda u natjecanjima za Svjetski kup. Prethodne dvije ostvario je 2020. u Nikoziji i 2021. u Kairu

VIDEO

Hrvatski strijelac Anton Glasnović, brat olimpijskog pobjednika Josipa, pobjednik je subotnjeg natjecanja za Svjetski kup u trapu održanog u ciparskoj Larnaki, dok je Giovanni Cernogoraz nastup završio u polufinalu.

Cernogoraz i Glasnović su se našli u istoj polufinalnoj skupini. O plasmanu u borbu za medalje odlučivalo je zadnjih pet metaka, a u tu je seriju zlatni olimpijac iz Londona 2012. ušao s jednim pogotkom manje od Glasnovića i Egipćanina Abdela Aziza Mehelbe. U zadnjoj seriji je Cernogoraz još jednom promašio i završio polufinale sa 21 pogođenom metom, dok su Glasnović i Mehelba prošli u finale sa 22 pogotka.

Do zlata u raspucavanju 

Iz prve polufinalne skupine u finale su se kvalificirali Poljak Tomasz Pasierbski i Cipranin Andreas Makri.

Nakon prve tri serije natjecanja za odličja otpao je Poljak Pasierbski i tako ostao bez odličja. Brončanom medaljom se morao zadovoljiti Egipćanin Mehelba, a u borbi za zlato ostali su Glasnović i domaći predstavnik Makri.

Zagreb: Josip Glasnovi? novi je europski prvak u ga?anju lete?ih meta, u disciplini trap

Nakon 35 ispaljenih metaka obojica su imali po 32 pogotka te je o pobjedniku odlučivalo raspucavanje. Glasnović je prvi pucao i pogodio, a Makri je promašio prvu metu i tako osvojio srebrno odličje.

Za 42-godišnjeg hrvatskog reprezentativca ovo je treća pojedinačna pobjeda u natjecanjima za Svjetski kup. Prethodne dvije ostvario je 2020. u Nikoziji i 2021. u Kairu.

Zagreb: Ga?anje glinenih golubova postaje popularan sport nakon osvajanje zlatne medalje na OI

Osim spomenute dvojice hrvatskih reprezentativaca, u Larnaki su nastupili i Josip Glasnović te Marko Germin. Olimpijski pobjednik iz Rio de Janeira 2016. Josip Glasnović je sa 118 pogodaka kvalifikacije završio na 11. mjestu, a Marko Germin je sa 114 pogođenih meta bio 53.

Cernogoraz se u polufinale kvalificirao s četvrtim rezultatom kvalifikacija u kojima je pogodio 120 od 125 meta, a Anton Glasnović je sa 119 pogodaka osvojio osmo mjesto, posljednje koje je vodilo u polufinale, a do njega je došao zato što je prema dodatnom kriteriju bio bolji od Talijana De Filippisa i Nijemca Loewa koji su također imali 119 pogođenih meta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju