Obavijesti

Sport

Komentari 48

Argentina slavila iz sumnjivog penala, Brazil razbio Urugvajce

Argentina slavila iz sumnjivog penala, Brazil razbio Urugvajce
7

Brazil je lakoćom razbio Urugvaj 4-1, a heroj pobjede bio je veznjak kineskog Guangzhoua Paulinho koji je zabio hat-trick. Argentina je pobijedila Čile 1-0 golom Messija iz penala

VIDEO

I dok mi čekamo današnju utakmicu Hrvatske i Ukrajine na Maksimiru, u Južnoj Americi noćas su već odigrane utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 

Brazilci su na teškom gostovanju u urugvaju nastavili svoju šestnju kroz kvalifikacije. Momčad koju predvodi Barcelonina zvijezda Neymar pobijedila je u Montevideu domaćina Urugvaj s velikih 4-1 i tako došao još korak bliže Rusiji. Junak utakmice bio je veznjak Guangzhoua Paulinho koji je zabio hat-trick. Jedan gol zabio je Neymar, a za Urugvajce je iz penala poentirao Cavani.

Za domaćina nije moglo bolje početi jer su poveli već u 9. minuti. Marcelo je loše vratio loptu golmanu Alissonu, ali prije njega je do nje natrčao Cavani, nakon čega je brazilski golman srušio. Cavani je sam preuzeo odgovornost i zabio za 1-0. No to je samo razbudilo Brazil jer već 10 minuta kasnije bilo je 1-1.

Football Soccer - Uruguay v Brazil - World Cup 2018 Qualifiers

Selecao je do izjednačenja stigao u 19. minuti kada je sjajno s 25 metara pogodio Paulinho. Rezultat se nije mijenjao do 52. minute kada je Paulinho zabio i drugi gol, ovog puta nakon što je Silva samo kratko odbio udarac Firmina. Brazilci su do trećeg gola stigli u 74. minuti kada je Neymar lobom matirao Silvu. Konačnih 4-1 u drugoj minuti sudačke nadoknade postavio je trećim golom na utakmici Paulinho, ovog puta glavom nakon ubačaja Danija Alvesa.

U drugom derbiju kola Argentina je kod kuće pobijedila Čile 1-0 golom Lea Messija iz sumnjivog penala. Argentinski čarobnjak zabio je već u 16. minuti i donio 'gaučima' važna tri boda.

Čileanci su se žalili na dosuđeni penal, a ponovljena snimka otkriva da je Angel di Maria doista nekako olako pao nakon sudara s čileanskim braničem, no sudac je bio odlučan, a Messi neumoljiv.

Paragvaj je s 2-1 kod kuće dobio Ekvador. Valdez u 12. i Alonso u 65. minuti otvorili su put domaćinu do pobjede, da bi Caicedo u 75. minuti samo ublažio poraz.

Venezuela je već izgubila šanse za Rusiju, no zato su remijem 2-2 poremetili planove Peruancima. Domaćini su poveli 2-0 golovima Villanueve u 25. i Otera u 41. minuti, da bi gosti do boda stigli u nastavku preko Carrilla u 47. i Guerrera u 65. minuti.

Rezultati 13. kola
Paragvaj - Ekvardor 2-1
Urugvaj - Brazil 1-4
Argentina - Čile 1-0
Kolumbija - Bolivija 1-0
Venezuela - Peru 2-2

Poredak

  1. Brazil 30
  2. Urugvaj 23
  3. Argentina 22
  4. Kolumbija 21
  5. Ekvador 20
  6. Čile 20
  7. Paragvaj 18
  8. Peru 15
  9. Bolivija 7
  10. Venezuela 6
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige