Obavijesti

Sport

Komentari 6

Arsenal srušio Chelsea i zadržao europske snove, PSG u finalu

Arsenal srušio Chelsea i zadržao europske snove, PSG u finalu

Finalist Lige prvaka izgubio je od polufinalista Europske lige, a presudio je gol Emilea Smitha Rowea. U Francuskoj su Parižani tek na penale izborili finale kupa izbacivši Montpellier

VIDEO

U susretu 36. kola engleske Premier lige nogometaši Arsenala slavili su s 1-0 na gostovanju kod gradskog suparnika Chelseaja

Pogodak vrijedan tri boda na Stamford Bridgeu postigao je 20-godišnji Emilie Smith Rowe, kojemu je to drugi gol u posljednje dvije utakmice. Mrežu je zatresla i domaća momčad, ali je na intervenciju VAR-a pogodak Pulisica poništen zbog zaleđa.

Pokretanje videa...

01:04

Mateo Kovačić i dalje liječi ozljedu mišića zadnje lože te nije bio na raspolaganju Thomasu Tuchelu, koji je uoči dvoboja s Arsenalom najavio da bi hrvatski reprezentativac mogao konkurirati za sastav u finalu FA kupa u kojem će se Chelsea boriti za trofej protiv Leicestera u subotu, 15. svibnja.

Chelsea je ostao na 64 boda i drži četvrtu poziciju koja vodi u Ligu prvaka, dok je Arsenal s 55 bodova na osmoj poziciji te mu u posljednja dva kola predstoji borba za plasman u Europsku ligu s West Hamom (58), Liverpoolom (57), Tottenhamom (56) i Evertonom (55), s time da obje momčadi iz Liverpoola imaju dvije utakmice manje od "topnika".

PSG u finalu kupa, čeka se Monaco

Nogometaši PSG-a izborili su plasman u finale francuskog Kupa nakon što su u polufinalu boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili Montpellier sa 6-5. Utakmica je završila 2-2, nakon što je PSG vodio 1-0 i 2-1.

Parižani su poveli u 10. minuti golom Kyliana Mbappea, izjednačio je Gaetan Laborde u 45. minuti. Mbappe je u 50. minuti doveo PSG u novo vodstvo, no sedam minuta prije kraja Andy Delort je zabio za 2-2.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca odlučila je šesta serija u kojoj je Solomon Sambia prebacio vrata, a Moise Kean zabio za pobjedu PSG-a. Prije toga za PSG su zabili Di Maria, Drexler, Pardes, Marquinhos i Neymar, a za Montpellier Savanier, Delort, Mavididi, Ristić i Laborde.

U drugom polufinalu u četvrtak se sastaju Monaco našeg Nike Kovača i četvrtoligaš GFA Rumilly-Vallieres. Finale je na rasporedu 19. svibnja na Stade de Franceu.

PSG-u će to biti 19. finale, a do sada je u Kupu slavio rekordnih 13 puta. U slučaju da Monaco upiše pobjedu bit će do deseto finale za momčad iz Kneževine, a do sada je slavio pet puta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao