Obavijesti

Sport

Komentari 99

Arsenalova petarda Chelseaju: Hattrick Van Persieja u derbiju!

Arsenalova petarda Chelseaju: Hattrick Van Persieja u derbiju!
7

Nevjerojatnu pobjedu ostvarili su nogometaši Arsenala na gostovanju na Stamford Bridgeu. 'Topnici' su slavili 5-3, a Chelsea u ligi nije tako stradao kod kuće od 1989.

VIDEO

 Imamo sjajne mlade igrače i uskoro ćemo opet biti vrhunska momčad. Strpite se još malo, rekao je Arsene Wenger uoči gradskog derbija Arsenala kod Chelseaja.

Pritom je sigurno dočekan s podsmjehom, no francuski strateg je svima začepio usta. Arsenal je pregazio Chelsea na Stamford Bridgeu 5-3! Nogometnu lekciju očitali su 'topnici' 'bluesu', a posebno Robin Van Persie koji je zabio hattrick!

'Petardom' je do prije utakmice osmoplasirana momčad Premiershipa Chelseaju nanijela najteži domaći poraz u Premiershipu od 1989. godine! Tad je Liverpool u prosincu pregazio Chelsea s 5-2.

Nizozemac Van Persie trima je golovima došao do brojke od 27 golova u 27 utakmica 2011. Impresivno! 

A nakon prvog poluvremena konačni rasplet se nije mogao naslutiti. Chelsea je poveo preko Lamparda u 14. minuti da bi Van Persie poravnao na 1-1 u 36. minuti. Kad se činilo da će se na poluvrijeme otići izjednačeno, pojavio se Terry i ponovo vratio vodstvo domaćinima.

No ono što je Arsenal priredio u nastavku teško je za povjerovati. 'Blitzkrieg' 'topnika' počeo je u 49. minuti izjednačenjem preko Santosa. Walcott je samo sedam minuta kasnije utišao Stamford Bridgea za preokret 3-2.

Sve je mirisalo na pobjedu gostiju, no slavlje je pokvario Juan Mata golom za izjednačenje u 81. minuti, no veselje je bilo kratkog vijeka.

Van Persie je u pet minuta od 85. do 90. 'pokopao' Chelsea za konačnih 5-3 i jedan od najtežih poraza Chelseaja, kojeg više boli što ga je pretrpio od ljutog rivala pred vlastitim navijačima.

Arsenal se pobjedom vratio u konkurenciju za vrh Premiershipa te s trećom uzastopnom pobjedom drže šesto mjesto s 16 bodova, ali i utakmicom više od Liverpoola.

Porazom Chelseaja Manchester United je povećao prednost nad njima na četiri boda nakon gostujućeg slavlja kod Evertona. Minimalnu 1-0 pobjedu donio je Javier Hernandez u 19. minuti.

Premiership, 10. kolo

Chelsea - Arsenal 3-5 (Lampard 14, Terry 45, Mata 81/Van Persie 36, 85, 90, Santos 49, Walcott 56)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled