Obavijesti

Sport

Komentari 3

Atalanta po potvrdu opstanka: Juve bez brojnih prvotimaca...

Atalanta po potvrdu opstanka: Juve bez brojnih prvotimaca...
1

Atalanta želi matematički osigurati ostanak u susretu s prvakom koji u Bergamo stiže bez Buffona, Barzaglija i Asamoaha. Domaćini imaju problema s ozljedama

VIDEO

Atalanta nije uspjela osvojiti u nedjelju željeni bod na Tardiniju tako da Colantuonova momčad matematički još nije osigurala ostanak u ligi. Parma je igrala nadahnuto i Consigli je na kraju dva puta kapitulirao iako je imao nekoliko maestralnih intervencija. Razloga za paniku kod Atalante nema budući da tri kola prije kraja sezone i dalje imaju velikih sedam bodova prednosti nad davljenikom Palermom. Navijačima u Bergamu bi sigurno najslađe bilo da pobjedom nad prvakom Juventusom osiguraju ostanak, no u prilog im nikako ne ide tradicija.

Posljednjih pet međusobnih susreta pobjedio je Juventus, kao i 10 od posljednjih 11 međusobnih prvenstvenih ogleda. Atalanta je posljednju prvenstvenu pobjedu nad Juventusom ostvarila davne 2001. Colantuono ne očekuje popuste od Juventusa: 

- Moram dati komplimente Juventusu. Nas čeka vrlo teška utakmica protiv najsnažnije talijanske momčadi. Protiv Parme smo imali dobar pristup, no nismo znali kapitalizirati prilike. Protiv Juventusa ne smijemo ponoviti iste pogreške. S naše strane mora postojati velik oprez, probati ćemo spriječiti Juventus u razvijanju njihove igre, no neće to biti lagan posao. Uz malu dozu sreće, pozitivan rezultat je moguć i mi ćemo sigurno probati. 

Atalanta ima problema s napadačima

Atalantin trener ima problema s ozljedama napadača budući da mu problema imaju Parra, Budan, Marilungo i Brienza. Bez obzira na to, mladi napadač Livaja ne nalazi se među kandidatima za nastup, a razlog su ponovno disciplinsi motivi. Naime, tijekom posljednjeg treninga Livaja je neprikladno reagirao na jedan sudar sa suigračem i Colantuono ga je odlučio kazniti neigranjem protiv prvaka. Osim navedenih ozlijeđenih igrača, zbog ozljeda će susret propustiti i veznjaci Cazzola i Troisi, te branič Lucchini.

Juventus je nedjeljnom pobjedom nad Palermom i matematički osigurao obranu naslova prvaka. U Torinu je zavladalo veliko slavlje, momčad je prodefilirala gradom posebno prilagođenim autobusom, a Conte je od navijača zaradio neželjeno kupanje u ledenoj kupki. Bila je to osma uzastopna pobjeda Juventusa, no do nje Conteova momčad nije lako stigla. Naime, jedini gol na susretu Vidal je postigao iz jedanaesterca, a prethodno je Palermov kapetan Miccoli zatresao okvir Buffonovog gola. Conte je proslavio naslov prvaka, a zasluge je pripisao igračima: 

- Dečki su bili sjajni, a sezona je bila lijepa i intenzivna. Nije bilo lako pobijediti ove godine. Znamo da nam je Liga prvaka uzela mnogo važne energije, no bez obzira na sve igrači su bili nevjerojatni. Ovo je njihova zasluga, kao i klupska i od mog tima koji su ove sezone imali mnogo više posla s obzirom na moje izbivanje.

Conte odmara igrače

Juventusov je trener malo pokvario veliko slavlje činjenicom da je ostao hladan prema priči o produženju ugovora s klubom budući da je rekao da tek kreću pregovori. S obzirom da Juventusu bodovi više ništa ne znače, Conte je odlučio u Bergamu priliku nekim igračima koji su rijetko dobivali priliku ove sezone. Conte je pozvao 21 igrača za ovaj susret, a među njima nema suspendiranog Pogbe koji je isključen u susretu s Palermom zbog pljuvanja suparničkog braniča Aronice, prvog golmana Buffona, standardnog stopera Barzaglija, važnog beka Asamoaha, te duže odsutnih napadača Bendtnera i Pepea. 

Od standardnih bi prvotimaca u početnom sastavu protiv Atalante trebali zaigrati tek stoper Chiellini, te ponajbolji veznjaci Pirlo i Marchisio.

Utakmica se igra u srijedu u 20.45 sati.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika