Obavijesti

Sport

Komentari 573

Atlético je 'razmontirao' Real, Super Mario zabio i asistirao!

Atlético je 'razmontirao' Real, Super Mario zabio i asistirao!
17

Nogometaši Atlética pružili su vjerojatno najbolju predstavu u sezonu svladavši Real Madrid 4-0 u dvoboju 21. kola La Lige. Mario Mandžukić ubilježio je gol i asistenciju

VIDEO

Da je netko prognozirao da će Cristiano Ronaldo uputiti svoj prvi udarac prema golu Atlética u 65. minuti, a Real imati tek jedan jedini pokušaj prema okviru gola, i to devet minuta prije kraja, vjerojatno bi ga proglasili neuračunljivim. No upravo se to dogodilo u jednoj od najvećih utakmica madridskih "rojiblancosa" u gradskim derbijima.

Atlético je slavio 4-0 uz fantastičan ulazak u utakmicu i njen završetak, a Real Madrid, koliko god dominirao u španjolskom prvenstvu ove sezone, na Vicente Calderónu izgledao je kao da prvi put igra veliku utakmicu . Bio mu je to prvi prvenstveni poraz na stadionu gradskog rivala još od lipnja 1999.

VIDEO

Mario Mandžukić posebno će pamtiti "derbi madrileño". U 14. minuti Super Mario asistirao je za vodeći gol domaćina nakon što je Juanfran ubacio s desnog boka. Tiago je dobio loptu na rub šesnaesterca i pucao jako po sredini, a ona izmigoljila Ikeru Casillasu kroz ruke preko crte.

Ako je to bio hladan tuš za momčad Carla Ancelottija , nakon novog gola samo četiri minute poslije mogla se nazrijeti prava katastrofa. Mandžo je opet bio sudionik akcije proigravši Siqueiru na lijevoj strani koji diže za Saúla Ñígueza , a Simeoneov adut s klupe fantastičnim škaricama od stative pogađa mrežu. Ušao je u igru tek osam minuta prije toga jer se ozlijedio Koke .

Nakon početnog uragana, napadi Atlética malo su se smirili do kraja prvog dijela, a Reala, baš kao i cijelu utakmicu, nije bilo nigdje. Još je do predaha Casillas mogao po treći put u mrežu da je glavni sudac David Fernández Borbálan dosudio penal za Atlético u 35. minuti kada je Diego Godín u ruku pogodio Khediru koji je tako spasio svoj gol.

U drugom dijelu igra se umrtvila brojnim prekršajima i žutim kartonima, od kojih je jedan zaradio i Mandžukić, no nakon 67. minute bljesak Antoinea Griezmanna definitivno je riješio pitanje pobjednika. Arda Turan prebacio je zadnju liniju Reala za Ñígueza koji vraća loptu pred gol, a tamo Griezmann postavlja 3-0 u praznu mrežu.

Asier Illaramendi pobrinuo se lijepim šutom u 81. minuti da Real ne ostane na brojci nula u udarcima u okvir, ali Moyà je to efektno skinuo. Griezmann je izašao za Torresa, Mandžukić ostao na terenu i to se pokazao kao sjajan potez Chola Simeonea. "El Niño" je u 89. minuti s desne strane ubacio za Mandžu koji se samo poklonio i glavom zabio 11. prvenstveni gol.

Bila je to posljednja runda mučne borbe Real Madrida i potpuni nokaut nakon kojeg će se Carlo Ancelotti morati suočiti sa silnim kritikama medija i prijatelja kluba, a Barcelona dobiti priliku smanjiti zaostatak na vrhu na jedan bod . Atlético je u ovom trenutku poravnat po broju bodova s "blaugranom" na drugom mjestu.

Primera, 21. kolo

  • Atlético Madrid - Real Madrid 4-0 (Tiago 14', Ñíguez 18', Griezmann 67', Mandžukić 89')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 573
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'