Obavijesti

Sport

Komentari 7

ATP Hamburg: Marin Čilić je teškom mukom ušao u 3. kolo

ATP Hamburg: Marin Čilić je teškom mukom ušao u 3. kolo
1

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 3. kolo zemljanog ATP turnira 500, koji se ovog tjedna igra u Hamburgu, pobjedom protiv Bastijana Knittela sa 6-3, (4)6-7, 6-4

VIDEO

Knittel je u prvom kolu bio bolji od drugog Međugorca Ivana Dodiga i tako spriječio hrvatski obračun u drugom kolu. Nijemac je blizu ponavljanja uspjeha od ponedjeljka bio i protiv Čilića, ali se iskustvo hrvatskog tenisača u ključnim trenucima pokazalo presudnim.

Čilić je odlično otvorio susret kada je napravio break u šestom gemu prvog seta i održao ga bez problema do samog kraja za sigurnih 6-3. Problemi za Marina počeli su odmah na početku drugog seta kada je Nijemac iskoristio prvu break loptu u drugom gemu i poveo s 2-0. Čilić se brzo oporavio i odmah uzvratio u idućem gemu, da bi do kraja drugog seta obojica tenisača držala svoj servis. U tie breaku drugog seta Knittel je imao mini break i vodio 5-4 da bi s dva uzastopna poena na servis Marina Čilića osvojio set i produljio agoniju hrvatskog tenisača koja traje već nekoliko mjeseci.

U četvrtom gemu trećeg seta Čilić je imao četiri prilike za oduzimanje servisa Nijemcu, međutim nijednu nije uspio realizirati. Odmah u idućem gemu Knittel radi break, nakon kojeg drži svoj servis i odlazi na 4-2. Činilo se da će se Čilić raspasti, ali do kraja meča je pokazao zašto je nekoć bio u društvu desetorice najboljih.

Čilić je držao svoj servis za smanjenje na 4-3, i već je u idućem gemu oduzeo Nijemcu servis za poravnjanje na 4-4. U devetom gemu Čilić je spasio čak pet break lopti i poveo s 5-4, da bi u idućem gemu ponovo oduzeo servis Knittelu kojim je zaključio meč.

Možda je upravo ovakva pobjeda bila potrebna Čiliću da se izvuče iz krize koja traje već jedno duže vrijeme.

ATP Hamburg, 2. kolo:

Čilić - Knittel 6-3, (4)6-7, 6-4

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"