Obavijesti

Sport

Komentari 5

ATP Šangaj: Čilić nije imao šanse protiv Rogera Federera

ATP Šangaj: Čilić nije imao šanse protiv Rogera Federera
1

Prvi hrvatski reket Marin Čilić nije ni u četvrtom međusobnom ogledu nije uspio iznenaditi prvog nositelja Mastersa u Šangaju Rogera Federera. Izgubio je 6-3, 6-4

VIDEO

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije uspio nauditi, u četvrtfinalnom meču ATP turnira u Šangaju (Masters serija 1000), prvom igraču na svijetu Švicarcu Rogeru Federeru.

Švicarski je tenisač slavio sa 6-3, 6-4, te je tako dobio i četvrti međusobni meč. Čilić je samo jednom prilikom uzeo set Federeru - dogodilo se to na US Openu prošle godine.

U prvom setu Čilić nije kreirao nikakve posebne probleme Federeru koji je u toj prvoj dionici dobio 60 posto poena na drugi servis Čilića, te 47 posto nakon prvoga. Čak pet break-prilika je Federer imao u prvom setu, a iskoristio je tri za lagani uvod u meč.

Na startu drugog seta je Čilić imao tri break-prilike, ali niti jednu nije iskoristio. I iako je skoro u svakom svom gemu Čilić visio, Federer je došao tek do jedne break-lopte. Ta iskorištena šansa je dovela Federera do servisa za meč kod 5-3, ali tada je Čilić iskoristio drugu break-priliku u gemu i došao je u šansu dodatno zakomplicirati ovaj ogled. Ipak, novi loš gem na servis udaljio je Čilića od nastavka igre i Federer je proslavio konačnu pobjedu 6-3, 6-4.

Ukupno je u meču Federer osvojio 16 poena više (72-56). Odservirao je Federer osam asova (Čilić tek jedan). Hrvatski je tenisač osvojio tek 42 posto poena nakon drugog servisa (13 od 31).

Prije meča Federera i Čilića sa 6-3, 6-3 je drugi nositelj Novak Đoković pobijedio Tommyja Haasa.

Tako će u polufinalu Šangaja igrati prva četiri nositelja. Federerov suparnik je Andy Murray, dok se u drugom ogledu za finale bore Tomaš Berdych i Novak Đoković.

ATP Šangaj, četvrtfinale:

Federer (1) - Čilić (10) 6-3, 6-4

Murray (3) - Štepanek 4-6, 6-2, 6-3

Berdych (4) - Tsonga (5) 6-3, 7-6(4)

Đoković (2) - Haas 6-3, 6-3

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...