Sport

Komentari 7

Australci ne žele u olimpijsko selo: Voda curi na sve strane...

Australci ne žele u olimpijsko selo: Voda curi na sve strane...

Voda curi po zidovima pored električnih instalacija, što je vrlo opasno. Na podovima se stvaraju lokve, u paviljonima po hodnicima nema rasvjete, otkrila je Kitty Chiller

Australski sportaši i članovi delegacije za vrijeme Olimpijskih igara u Rio de Janeiru neće biti smješteni u Olimpijskom selu, već u obližnjim hotelima sve dok se ne riješe brojni problemi prisutni u rezidencijalnom kompleksu u Barra da Tijuci.

Australci su odbili smještaj u Olimpijskom selu zbog nezadovoljavajućih higijenskih uvjeta, začepljenih WC-a, curenja vode po zidovima, prljavih podova i kupaonice, otvorenih strujnih instalacija...

- To nisu uvjeti dostojni Olimpijskih igara. Voda curi po zidovima pored električnih instalacija, što je vrlo opasno. Na podovima se stvaraju lokve, u paviljonima po hodnicima nema rasvjete. Već duže vrijeme upozoravamo organizatore na ove probleme. Tražili smo način da riješe ove probleme, ali očito nisu uspjeli - kazala je šefica australske olimpijske delegacije Kitty Chiller.

Australske boje će na OI u Rio de Janeiru braniti 400 sportaša, a prvi su u Brazil doputovali 21. srpnja. Međutim, umjesto u Olimpijsko selo, smješteni su u hotele.

A pillow made by residents of the Complexo do Alemao favela for Olympic athletes in Rio de Janeiro

Olimpijsko selo u Rio de Janieru projekt je vrijedan 742 milijuna eura. U selu ima 31 zgrada sa 3.604 apartmana kapaciteta 17.950 osoba. U sobama nema televizora, što je posljedica financijske krize u Brazilu, no sve sobe trebale bi imati električne aparate za odbijanje komaraca zbog bojazni od virusa zika. Gradonačelnica Olimpijskog sela tijekom Igara bit će bivša košarkaška zvijezda Janeth Arcain, dvostruka osvajačica olimpijske medalje.

Nakon OI apartmani će biti prodani. Njihova je prosječna cijena oko 700,000 dolara, ali dosad ih je prodano ili rezervirano svega 6 do 10 posto.

Nedovršeno Olimpijsko selo potvrđuje neke od strahova da Rio de Janeiro nije spreman za OI. Svi su olimpijski gradovi najviše problema imali s izgradnjom smještajnih kapaciteta za sportaše, ali su ipak na vrijeme priveli radove kraju. No u Brazilu su svi rokovi odavno probijeni.

Kako bi pokušali spasiti stvar, organizatori su angažirali 1000 dodatnih čistača.

- Postoji još nekoliko sitnijih problema koje moramo riješiti, no sve će biti spremno na vrijeme - poručili su Brazilci.

 sports doctor demonstrates the operation of a condom dispenser inside the Olympic Village in Rio de Janeiro

Najčitaniji članci