Obavijesti

Sport

Komentari 17

Austrija opalila po sucima: 'Sramota, zajebali su nas'

Austrija opalila po sucima: 'Sramota, zajebali su nas'
6

Nakon što su naši rukometaši pobijedili u drugom kolu drugoga kruga domaćina Eura, domaći su mediji osuli paljbu po jako lošim švedskim sucima

VIDEO

Hrvatski rukometaši iščupali su pobjedu protiv borbenih domaćina u samoj završnici utakmice u Beču, no iako je Hrvatska bila veliki favorit austrijska javnost stekla je dojam da su naši momke u pobjedu 'pogurnule' dvojbene sudačke odluke. U istom tonu danas su osvanule gotovo sve dnevne tiskovine u Austriji. Švedski sudački par Canbro - Claesson, pa čak i cijeli EHF trpi žestoku paljbu austijskih 'pera', a još za vrijeme utakmice Islanđanin na klupi domaćina okomio se na Šveđane i talijanskog delegata. Tako u Der Standardu u naslovu 'vrišti' izjava isključenog izbornika Dagura Sigurdssona: "Zajebali su nas".
"Austrijanci su se žestoko borili protiv favorizirane Hrvatske, no izgubili su zbog toga što su i suci odlučili zaigrati", piše Kurier. Istina, domaći rukometaši su se doista odlično odupirali našim rukometašima, a neke su sudačke odluke bile pomalo dvojbene.
"U ovoj fazi natjecanja o pobjedniku odlučuje svaka lopta, svaka sitnica i sudačka pogreška. Zbroj tih 'sitnica' dovodi do potpune katastrofe. Utakmica protiv Hrvatske samo je dokaz toj teoriji. Pogreške sudačkog para dovele su do izostanka senzacije na uštrb domaće momčadi", dodaje autor u Kurieru.
- Kažnjavali su nas za svaku sitnicu, a takve stvari ne sude se rukometnim velesilama. Ne mogu to razumjeti. Igrali smo nevjerojatno dobro, možda i najbolju utakmicu u napovijesti. Jesmo, i griješili smo, no na kraju su nas zajebali. Sramota - rekao je za Der Standard isključeni izbornik. Sa Sigurdssonom se slažu i njegovi igrači, a Konrad Wilczynski čak poziva EHF da sankcionira loše švedske suce.
- Malo nam je nedostajalo na kraju, no svi smo vidjeli zašto. Sigurno je da smo zaslužili više od ovog poraza - priča golman domaćina Nikola Marinović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"