Obavijesti

Sport

Komentari 22

Austrijanci tuguju za Barićem: 'Počivaj u miru, Otto Maximale'

Austrijanci tuguju za Barićem: 'Počivaj u miru, Otto Maximale'

Ostavio je neizbrisiv trag u austrijskom nogometu pa je vijest o odlasku Otta Barića odjeknula u tamošnjim medijima. Kleine Zeitung, SkySport Austria, Der Standard, ORF Sport... Svi se opraštaju od velikana

Svijet, prije svega sportski, ostao je bez još jedne velike legende. Hrvatski sport oplakuje odlazak velikog Otta Barića, koji je u 88. godini u KB Dubrava preminuo od posljedica korona virusa.

POGLEDAJTE VIDEO: Preminuo Otto Barić

 

Kako su mu mnogi tepali u karijeri, 'Herr Otto' je rođen u Austriji 19. lipnja 1933. godine u Einskappelu. Upravo je u Austriji napravio velike trenerske uspjehe gdje je s bečkim Rapidom osvojio tri austrijske Bundeslige te 1985. igrao finale Kupa pobjednika kupova.

I baš je njegov Rapid među prvima poslao posljednju poruku nekadašnjem treneru.

- Obitelj Rapid tuguje: Otto "Maximale" Barić je preminuo u 88. godini. S Rapidom je tri puta bio prvak, četiri puta osvojio je kup, tri puta superkup i stigao je do finala Kupa pobjednika kupova 1985. godine. Počivaj u miru, Otto - objavio je bečki velikan na Twitteru.

U austrijskom nogometu ostavio je neizbrisiv trag pa je vijest o odlasku velikana odjeknula u tamošnjim medijima. Kleine Zeitung, SkySport Austria, Der Standard, ORF Sport... Svi mediji u Austriji objavili su smrt Otte Barića kao prijelomnu vijest.

- Bivši izbornik austrijske reprezentacije Otto Barić preminuo je u 88. godini. Uvijek ćemo ga pamtiti kao iznimno emocionalnog trenera koji je znao zabaviti gledatelje svojim jezikom i gestikulacijama. Zahvaljujući Otti Bariću, riječ 'maximale' pronašla je svoj put u austrijski jezik. Zahtijevao je 'maksimalnu predanost' kao i 'maksimalnu koncentriranost' svojih igrača - piše Kleine Zeitung, a u ostatku teksta navodi Barićeve uspjehe u austrijskom nogometu.

SkySport Austria ostao je nešto šturiji na riječima, ali se također prisjetio velikih uspjeha hrvatskog stručnjaka, kao i Der Standard, koji je uz vijest o Barićevoj smrti priložio kronologiju svih njegovih uspjeha u Austriji.

A posebnu odu Otti Bariću priredili su i urednici Kuriera. Biranim riječima medij iz Beča oprostio se od 'svojeg' Otta Maximalea.

- 'Maximale' je bilo gotovo sve u njegovu nogometnom životu. Otto Barić zalagao se za strast i uspjeh. Bio je jedan od najuspješnijih trenera u povijesti Austrije, a igrao je europska finala i s Rapidom i sa Salzburgom. Vodio je Innsbruck, LASK, Rapid, Sturm, Salzburg... A bio je i na klupi naše reprezentacije. Preminuo je u dobi od 87 godina i to je nažalost potvrđeno - stoji u tekstu.

Pokretanje videa ...