Obavijesti

Sport

Komentari 116

Ba zabio u 87. minuti, Chelsea ušao u polufinale Lige prvaka

Ba zabio u 87. minuti, Chelsea ušao u polufinale Lige prvaka
8

Chelsea je pobijedio PSG 2-0 i prošao u polufinale Lige prvaka nakon poraza od 3-1 u prvoj utakmici! Pobjednički gol dao je Ba i to u 87. za ludnicu na Stamford Bridgeu

VIDEO

Svi očekuju da ispadnemo, ali ovo može biti specijalna noć, rekao je Special One uoči uzvratne utakmice s PSG-om.

I najava mu se ostvarila, Chelsea je pobijedio 2-0 i plasirao se u polufinale Lige prvaka! Bila je to prava drama, a gol za prolaz zabio je Demba Ba samo tri minute prije kraja! Jose Mourinho opet je uspio nemoguće!

Prvo poluvrijeme bilo je potpuno jednosmjerno, a koliko je francuska momčad nemoćna bez ozlijeđenog Zlatana Ibrahimovića, najbolje pokazuje podatak da nisu imali niti jedan dodir s loptom u kaznenom prostoru domaćina u uvodnih 45 minuta.

Ključni trenutak bila je ozljeda inače sjajnog Hazarda jer ga je zamijenio Schürrle, ispostavit će se, najopasniji Chelseajev igrač. Prvu šansu koju je spasio Sirigu imao je Lampard, a samo 14 minuta po ulasku u igru zabio je Schürrle lijepim udarcem s točno 11 metara.

Do kraja poluvremena Cahill je bio sam na 10-ak metara, ali je promašio cijeli gol.

U nastavku je Chelsea dvaput pogodio prečku u razmaku od 120 sekundi, prvo Schürrle, a onda i Oscar. PSG je napokon nešto pokazao u samoj završnici, Cavani je imao najbolju priliku. Bio je sam pred Čechom, ali je otišlo malo iznad gola.

A onda u 87. nakon gužve puca Azpilicueta, lopta kroz šumu nogu dolazi do Dembe Ba koji je s travnjaka nekako gurnuo loptu u mrežu. Stamford Bridge se tresao, a s igračima je došao slaviti i Mourinho.

Nisam slavio s igračima nego sam im objašnjavao da igraju preriskantno. Zasluženo je kažnjena momčad koja se branila. Prošla je momčad koja je igrala sa srcem, rekao je Mourinho

U nadoknadi je izgledao kao da je u predinfarktnom stanju, ali preživio je i zadnju šansu Marquinhosa u 94. koju je čudesno obranio Čech.

Chelsea je tako prošao nakon što je izgubio 3-1 u prvoj utakmici zbog golova u gostima. Repriza je to okršaja s Napolijem od prije dvije godine kada su "bluesi" pod Di Matteom također nadoknadili dva gola zaostatka iz prve utakmice.


Mourinho i družina sada čekaju ždrijeb u petak i neće biti nimalo lagan protivnik nikome.

PSG pak može tugovati, igrali su u velikoj formi, imali su 11. pobjeda zaredom, a cijelu sezonu su izgubili samo tri susreta, sada četvrti, no drugu sezonu u nizu ispadaju već u ovoj fazi. Na najveći uspjeh - polufinale i ponavljanje Weahove generacije iz 1995., morat će pričekati još barem jednu godinu.

A prije devet dana im poručio da nemaju muda

Chelsea je još u utrci za naslov prvaka, ali favoriti su Liverpool i M. City. Najveći razlog zaostatka je poraz kod Crystal Palacea prije devet dana. Novinari su ga pitali što nedostaje njegovoj momčadi za naslov.

- Muda - napisao je na papiru jer nije to htio izgovoriti.

Devet dana kasnije je Chelsea na vrhu svijeta, Mou je dokazao da je sjajan taktičar i motivator.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...