Obavijesti

Sport

Komentari 108

Babić: Moramo dalje vjerovati u sebe, idemo pobijediti Island

Babić: Moramo dalje vjerovati u sebe, idemo pobijediti Island
1

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je u drugom kolu Europskog prvenstva u Poljskoj od Norveške 34-31. Izbornik Babić vjeruje da možemo dobiti Island

VIDEO

Teško je reći zašto nismo bili pravi danas. Napravili smo par grešaka u ključnim trenucima utakmice, a u obrani je falio možda koji prekid više. Nismo pokazali sve što znamo, no sad treba pobijediti Island, rekao je izbornik Željko Babić nakon prvog poraza Hrvatske na Europskom prvenstvu.

Norveška je slavila 34-31 i zakomplicirala situaciju u našoj skupini. Sve četiri momčadi imaju po dva boda, no Hrvatska je zbog najbolje gol razlike i dalje prva.

- Gdje je problem? Problem je što nismo puno trenirali zajedno puno. I ozljede. Vidjeli ste da Marko Kopljar šepa, boli ga koljeno. Svi su načeti. Oni svi generalno mogu igrati, no težak ritam poput ovoga teško je pratiti i normalno da se u ovakvoj utakmici jakog ritma događaju pogreške - rekao je Babić za RTL te dodao:

- Svaka utakmica na Euru je teška, a sada je jako bitno da vjerujemo u sebe, da se ne predamo u glavama i idemo pobijediti Island.

Horvat: Nismo ih podcijenili

Zlatko Horvat zabio je pet golova i bio je drugi naš strijelac iza Duvnjaka koji je zabio osam.

- Idemo dići glavu, zaboraviti ovo jer nemamo vremena. Za dva dana je Island, utakmica koju moramo jako dobro odigrati da bi pobijedili - rekao je naš dokapetan.

Hrvatska je posebno loša bila u drugom dijelu u obrani. Norveška nam je zabijala kako je htjela. Obrana, koja bi trebala biti naša glavna snaga, nije postojala. Na to su se nadovezali golmani bez obrane u drugih 30 minuta.

- Ma Norveška je odigrala odlično i vjerujte mi, nismo ih podcijenili. Nama je falilo snage i svježine, imali smo u zadnje vrijeme previše problema s ozljedama. 

Hrvatska je u nekoliko navrata imala priliku odlijepiti se Norveškoj, no početničke pogreške ovoga puta su nas stajale bodova.

- Napravili smo nekoliko nesmotrenih pogrešaka koje ne smijemo ponavljati, moramo izvući pouku iz ovoga. Nismo imali mirnoću koja nas je prije krasila. Uz to moramo biti malo čvršći u obrani i igrati s više kontakta. No, opet, s kontakt igrom gubiš snagu puno prije nego inače.

Hrvatskoj u posljednjoj utakmici u skupini (utorak, 20.30) treba pobjeda protiv Islanda.

- Što sada? A ništa, svi smo u glavama već na Islandu. Idemo pobijediti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju